Kahramanmaraş’ta Çınar Konağı yaşlı bakım merkezinde kaydedilen ve yaşlı bir adamın kafasındaki açık yarasında kurtçuklar türediği görülen görüntüler dehşete düşürmüştü. Yaşlı adamın geçen yıl çekilen görüntülerin ardından hayatını kaybettiği öğrenildi. Bakımevinde kalan muhtaç yaşlıların aynı yatakta iki kişi yattıkları, kimisini de yer yatağında yatmaya çalıştıkları iddia edildi.

Bu gün ise konuyla ilgili olarak Çınar Konağı Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi Müdürü Lütfi Köse bir açıklama yaparak kendilerine karşı bir komlo kurulduğunu ve olayla ilgili suçlarının olmadığını söyledi.

BAKIMEVİ MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Sorumlu Gazetecilik gereği olayın tamamen aydınlatılmasını isteyen bir basın kuruluşu olarak Çınar Konağı Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi Müdürü Lütfi Köse'ye aşağıdaki soruları soruyoruz:

1. İlgili hasta Bakımevinize hangi tarihte, nereden gelmiştir? Hastayı size kim teslim etmiştir? (6 Mart 2018 tarihinde mi gelmiştir?)

2. İlgili video hastanın geldiği gün mi çekilmiştir?

3. Hasta geldiğinde kafasında yaklaşık 10 cm. civarında açık yarası var mıydı? Kafasında kurtçuklar var mıydı?

4. Kurumunuza geldiği gün hasta o haldeyse konuyla ilgili rapor tutulmuş mudur?

5. Hastanın size getirildiğinde durum tespiti yapılıp imza altına alındı mı? Size getirenlere imza attırıldı mı?

6. Hasta, hastanın size getirildiği kurumda mı o hale gelmiştir? O kurum hakkında şikayette bulundunuz mu?

6. Hastanın durumu ile ilgili süreci ve yapılanları daha anlaşılır bir şekilde açıklayarak kamuoyunu aydınlatabilir misiniz?

Tüm bu soruları kamuoyunu aydınlatmak adına cevaplamanızı rica ederiz.