İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde ki Acil Çağrı İşlemleri Şube Müdürü Reşit Gürbüz ve İnşaat Mühendisi Safa Şafak Kahramanmaraş’a yeni yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi bina alanını incelemek ve yetkililerle görüş alışverişinde bulunmak için Kahramanmaraş’a geldi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı ve Kahramanmaraş Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı (YİKOB) Mehmet Türköz ve Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan ile bir araya gelen Reşit Gürbüz beraberinde ki heyetle birlikte binanın yapılacağı alanı gezdi. Faaliyette olan, faaliyete bu yıl içinde geçecek olan, inşaat aşamasında veya arsa temin aşamasında olan Türkiye’de ki bütün 112 Acil Çağrı Merkezleri ile ayrı ayrı ilgilendiğini dile getiren Gürbüz kendisinin de Kahramanmaraşlı olması nedeniyle Kahramanmaraş’ın her zaman gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Acil Çağrı İşlemleri Şube Müdürü Reşit Gürbüz Göksun ilçesi Bozhüyük Kasabasından olduğunu ve Ortaokulu Gazi Ortaokulunda okuduğunu dile getirerek: ‘Memleketime her geldiğimde eski anılarım gözümde canlanıyor, geçmişle günümüzü kıyasladığımda Kahramanmaraş’ın nereden nereye geldiğini görmek beni sevindiriyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Kahramanmaraş’a yaptıkları ziyaretle ilgili kısa bir açıklama da yapan Reşit Gürbüz Türkiye’de tüm acil çağrıların ‘112’ numarası ile tek çatı altında toplanması çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getirerek: ‘ Özellikle son 10 yılda Türkiye büyük bir değişim ve gelişim içine girdi, dün gıpta ederek baktığımız ülkeler artık bize gıpta ile bakar oldu. Bunlardan bir tanesi de bütün acil çağrıların ‘112’ numarasında birleştirilmesidir. İnsanlarımız Emniyet, Sağlık, Jandarma, İtfaiye, Afad ve Orman Yangın’a artık tek numarada yani 112’yi çevirerek ulaşabiliyor. Kahramanmaraş maşallah çevre illerin hepsinden önce bu sisteme geçti tabi geçerken kendisi için yapılmayan bir binada hizmet vermek zorunda kaldı, biz hizmet verilen binayı da gezdik, zamanında Afad için yapılmış bir bina üstelik 5 katlı ve 120 metrekarelik bir alanda 35-40 kişi aynı anda hizmet vermeye çalışıyor bunların hepsini gördük ve acilen 112 Acil Çağrı Merkezi çalışmalarına uygun bir binanın yapılması gerektiğine kani olduk, yeni binamızın yerini de gördük inşallah çok yakın bir zamanda temelimizi atarız, Kahramanmaraş’a şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.