Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Altunelma Mahallesinde yapılması planlanan Afşin C Termik Santrali bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Elektrik Üretim A.Ş. ( EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Afşin’e yapılması planlanan Afşin C Termik Santrali Projesi ve “ Açık Kömür işletmesi ve Düzenli Depolama Alan “ projesi için vatandaşlara Afşin Belediye salonunda yapılan bilgilendirme toplantısının ardından vatandaşlar yöreye yeni bir santralin yapılmasını istemediklerini belirtti. Ailelerinde bir çok kişinin kanserden öldüğünü ve kansere yakalanıp tedavi gördüklerini belirtirken verimli arazilerilerin mevcut santrallerden zaten yeterince etkilendiğini Altunelma mahallesi civarına yapılacak olan yeni bir santralin de bölge halkının hem sağlığına hem de yaşam alanlarına daha da zarar vereceğini belirterek istemediklerini dile getirdiler.

Bölge halkıyla yaptığımız röportajda şu ifadelere yer verdiler ; “ Altunelma vatandaşıyım , A santralinde 12 yıl çalıştım kansere yakalanıp yıllarca tedavi gördüm ve ameliyat oldum. Yıllardır iki santralde yeterince bölge halkını hasta etti. Elbistan Afşin ovasını zehirledi. Yeni yapılacak olan santrallerle bölge halkını daha fazla zehirleyecek ve benim gibi vatandaşlarımız kanser olacak.Mahallemizde daha önce de kanserden ölen bir çok eşimiz,dostumuz öldü. Burdan Cumhurbaşkanımıza ve büyüklerimize sesleniyorum.Bu santrallerin zehir saçmasını önlesinler ya da bölgemizden kaldırsınlar. “ dedi.

“ Bu dağlarda doğdum büyüdüm 52 yaşındayım. Köyün üst taraflarında iki,üç bin dönümlük asma bahçelerimiz vardı. Köyün yüzde doksanı geçim kaynağının büyük bir çoğunluğunu oralardaki bahçelerden sağlardı ama fabrikalar kurulduktan sonra bir tane bile asma yetiştiremiyoruz. Sadece toprak verimliliğini kaybetmedi aynı zamanda hayvancılıkta bitti. Buranın adı “ ALTUNELMA ” elmasıyla meşhurken şu an burada bir tane dahi elma yetişme şansı kalmadı. Yetkililer gelip incelesin ağaçlarımız hep mantar hastası oldu. Bostan ektim yetişmedi. Burdan yetkililere söylüyorum tepemize o fabrikalardan altın yağsa dahi istemiyoruz. “ dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA