İki gün boyunca gerçekleştirilen eğitim programına, il genelindeki 30 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 112 Komuta Kontrol Merkezinde görev yapan toplam 220 personel katıldı. 
112 Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için personellerin yetkinlikleri ile becerilerinin artırılmasının planlandığı eğitim programı kapsamında; Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Ambulans Servisi Başhekimi  Dr. İsmail KAHRAMAN tarafından  Kesici-Delici Alet Yaralanmaları, Çalışan Güvenliği , Beyaz Kod, El Hijyeni ve Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Eğitimi, Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerinden Psikolog Ezgi KOÇAK tarafından İletişim Becerileri ve Öfke Kontrolü Eğitimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından Uygulamalı Yangın Tatbikatı Eğitimi ve 112 Kalite Direktörü Sağlık Memuru Murat KIŞLAL tarafından Sağlıkta Kalite Standartları konusunda eğitimler verilmiştir.

Söz konusu eğitimlerin belirli periyotlarla yapılarak tüm 112 çalışanlarına verilmesinin planlandığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL; “112 Acil Sağlık Hizmetleri, son yıllarda personel sayı ve niteliğinin artırılması, teknik alt yapının güçlendirilmesi ve yeni ambulansların hizmete sunulması sonucu uluslar arası standartlarda hizmet verme aşamasına gelmiştir. Böylece acil vakalara en kısa sürede müdahale edilerek 112 Acil sağlık hizmetlerinin etkili ve hızlı bir şekilde yürütülmesi sağlanmıştır. Hizmet kalite ve standartlarının arttırılmasında teknolojik gelişimlerin yanı sıra personellerimize yönelik yapılan multi-disipliner eğitimlerde son derece önemli ve gereklidir. Bu vesile ile eğitimlerde emeği geçenlere ve personellerimize teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını noktaladı.