Aile hekimlerinin cumartesi günleri nöbet tutmasıyla ilgili genelgenin yayınlamasının ardından getirilen bu uygulamayı protesto eden Türk Sağlık Sen üyeleri, Özel İdare İş Merkezi önünde toplanarak iş bırakma eylemi yaptı.

    Türk Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Adem Demir, sendika olarak iş bırakma eylemi yapan aile hekimlerine destek vermek için iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Demir, "İşte bugün bu haksızlıklara ve adaletsizliklere dur demek adına iş bırakan aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarının yanındayız." dedi.

    Aile hekimlerine, sözleşme imzalanırken 'sadece kendi işinizi yapacaksınız' denildiğini söyleyen Demir, 20 bin aile hekimi ve 20 bin aile sağlığı çalışanın mağdur edildiğini savundu. Aile hekimliği sisteminin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Demir, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak sistemin çalışanlar için zalimlik aracı olmaktan çıkartılması gerektiğini kaydetti. 

    "SAYIN BAKAN ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEKTEDİR"

    Sağlık Bakanlığı'nın personel sayısı ve iş yükü konusunda sıkıştığında, aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getirdiğini öne süren Demir, "200'e yakın görev ve sorumluluğu yetmezmiş gibi bir de nöbete zorlanmaktadırlar. Bu hafta yayınlanan genelge ile cumartesi de çalışacaksanız denilmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Bakan, pazar da çalışacaklar diyerek aba altından sopa göstermektedir. Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışıyor. Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları. Oysa 4 bine yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Onlara nöbeti aklına bile getirmiyor." diye konuştu. 

    "SORUŞTURMA AÇMAYA YELTENENLER SUÇ İŞLEYECEKLERDİR"

    Aile hekimlerine destek vermek amacıyla kendilerinin de iş bırakma kararı aldıklarını ifade eden Demir şöyle konuştu: "Türk Sağlık-Sen olarak biz de iş bırakma kararı alarak onların bu mücadelelerinde destekçileriyiz. Hakkını savunan ve iş bırakarak duruş gösteren tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugünkü iş bırakmadan herkes kendine düşeni almalıdır. Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmelidir. Burada 3 hatırlatma yapmak istiyoruz. Bunun birincisi idarecilerdir ki; iş bırakma sendikal bir haktır. Bizim Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda alınmış kararımız vardır. Soruşturma açmaya yeltenenler suç işleyeceklerdir. Böyle bir girişimde bulunmamalıdırlar. İkincisi burada bir hak ve hukuk mücadelesi varken yetkili malum sen'in niçin olmadığını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları iyi sorgulamalıdır. Kendilerine yapılanlara ses çıkarmayan, hakları için alanlara çıkmayanlardan hesap sormalıdırlar. Varsa üyeliklerini gözden geçirmelidirler. Üçüncü hatırlatmada Sağlık Bakanlığı'nadır. Aile hekimliği sistemini mahvettiniz. İçinden çıkılmaz bir hale doğru sürüklüyorsunuz. Çalışanlara zulme son verin ve sistemi çalışanlar için zalimlik aracı olmaktan çıkarın."