Minik Yaşar, günün büyük bir bölümünü evde salıncakta oturarak geçiriyor. Tedavisi için hayırseverlerin desteğini bekleyen baba Mehmet Gökdaş,"Çocuğum gözümün önünde eriyor, Allah rızası için benim çocuğuma bir el uzatın, konuşsun, yürüsün, okula gitsin." diyor.
Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesine bağlı Oruç Reis Mahallesi’nde kiraladıkları evde oturan 8 yıllık evli ve iki erkek evlat sahibi Mehmet(27) ve Yeşim Gökdaş(27) çifti, 5 yaşındaki oğulları Yaşar Gökdaş’ın Ankara’da ki tedavisi için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 

Halk arasında ‘Sara’ olarak bilinen epilepsi hastalığıyla bir yaşında tanışan minik Yaşar’ın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 4,5 yıldır devam eden tedavisinde ilerleme kaydedilmedi. Oğullarının tedavisi için çırpınan Gökdaş çifti, ilaç tedavisini sürdüren ancak Epilepsi nöbetleri son bulmayan Yaşar’ı tavsiye üzerine Ankara Hacettepe Hastanesine götürdü. Doktorlar muayene sonucu aileye Yaşar’ın 6 ay hastanede yatarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık hizmetlerini yeşil kartla karşılayan çaresiz aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedaviye başlamadan evlerine döndü. Annesinin yardımı olmadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan minik Yaşar, günün büyük bir bölümünü evde salıncakta oturarak geçiriyor.

'ÇOCUĞUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR'

Oğlunun bakımı için 3 ay önce sanayide asgari ücretle çalıştığı işinden ayrılan baba Mehmet Gökdaş, “Oğlum Epilepsi hastası. Günde 50 kez nöbet geçiriyor. 4,5 yıldır tedavi alıyor ama kendiyle birlikte hastalığı da büyüyor. Tedavi için Ankara’ya gittik, bir hafta kalabildik. Doktorumuz 5-6 ay kalmamazı gerektiğini söyledi. Maddi imkansızlıklar yüzünden çocuğuma baktıramadım. Çocuğum gözümün önünde eriyor. Sesimizi duyan hayırseverlere sesleniyorum; Allah rızası için benim çocuğuma bir el uzatın, konuşsun, yürüsün, okula gitsin. Ben başka bir şey istemiyorum." diye konuştu. 

Anne Yeşim Gökdaş ise göz yaşları içerisinde, yürüyemeyen çocuğunun büyüdükçe ağırlaştığını ve kucakta taşımanın güçleştiğini belirterek, maddi imkansızlıklar nedeniyle bin liralık çocuk arabasını bile alamadıklarını kaydetti.