Kahramanmaraş'ta Dumansız Hava Sahası Programı'nda görevli polis memurları, başarılı çalışmalarından dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolüne ilişkin denetimlerde başarılı olan polis memurları, Serkan Şahintürk, İbrahim Yaman ve Tuğba Karaman'a plaket verildi.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, tütün mamullerinin tüketiminin bireylerin kişisel sağlığını tehdit etmesinin yanında büyük bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

Bu sorunun ülke için maddi ve sosyal anlamda da kitlesel sıkıntıları beraberinde getirdiğini dile getiren Yener, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın başlıca sorunlarından olan ağız otunun gerek yapım aşamasındaki katkı maddeleri, gerek yapılış ve kullanış şeklinden kaynaklanan toksik etkileri, gerekse kanserojen etkileri sağlık açısından ciddi sıkıntı oluşturuyor. Gelecek nesiller için de büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Halkımızın sağlığını korumak için yapılan denetimler ve çalışmalara her vatandaşımız tarafından destek verilmesi ve özellikle örnek teşkil edecek konumdaki kişilerin ağızotu ve sigara kullanımını en aza indirmeleri önem arz etmektedir."

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Kanser Şubesi Tütün Kontrol Birimi tarafından oluşturulan 13 Dumansız Hava Sahası Denetim ekibinin 24 saat esasına göre görev yaptığına işaret eden Yener, bu kapsamda özverili çalışmalarından dolayı 3 polis memurunun ödüllendirildiğini vurguladı.