Kahramanmaraş genelinde 2 bin kişiye yaklaşık bir kanser hastası var. Fakat kanser hastalarının tedavisi Kahramanmaraş’ta yapılamıyor.

Kahramanmaraş’ta bir kanser hastası vatandaşımızın tedavisini görmesi için 3 ayda bir Gaziantep’e gidip Özel hastanede tedavi görmesi gerekiyor.

Kahramanmaraş genelinde 3 adet devlet hastanesi varken, bir çok müracaata rağmen Kolon Kanserinin PET raporunu çıkartan makine hastanelerimizde bulunmuyor.

VATANDAŞLAR PERİŞAN!

Kanserle mücadele eden vatandaşlarımız, tedavilerini sağlamak için 2 3 ayda bir Gaziantep’e gidiyor. Vatandaşlarımız hastalığıyla mı uğraşacak yoksa, PET raporu almak için mi ?

Hasta bir vatandaşımızın yeğeninin tarafımıza yaptığı açıklama; Amcam yaklaşık olarak 1.5-2 yıldır Kahramanmaraş NFK hastanesinde kanser tedavisi görmekte. Bu tedaviye kemoterapi deniyor biliyorsunuz. Hastadan hastaya değişiklik gösteren bu kemoterapi tedavisi benim amcam için şu şekilde gerçekleşmekte; 2 haftada bir salı günleri hastaneye götürüyorum, sabah 9-10da başlayıp öğlen 13.00 civarı bitiyor. 3 ayda bir yada 2 ayda bir gibi doktorun belirlediği aralıklarla PET RAPORU yani hastanın gelişmelerini ölçen bir rapor, mesela yeni bir tümör gelişimine rastlanıp rastlanmadığını yada var olan tümörün tedaviyle ne kadar eritildiğini göstermeye yarayan bir rapor. Ancak biz bu raporu Kahramanmaraş devlet hastanelerinden alamıyoruz. Gaziantep’te 2 Tane bulunduğu söylenilen bu cihazlardan neden Kahramanmaraş’ta yok ?

Hastayı talep doğrultusunda hastane kendisi götürüp getiriyor Gaziantep’e, fakat bu nereye kadar sürecek? Benim bildiğim Kahramanmaraş’ta 2 bine yakın kemoterapi hastası var. Bu insanların bazıları engelli olabilir, yürüyecek dermanı olmayan insanlar olabilir. İnsanlar kanser hastalığına kapılınca zaten berbat bir duruma düşüyorlar, birde rapor için buradan kalkıp Gaziantep’e gidiyoruz. Bu şanlı memleketin insanına bu yapılmamalı diye düşünüyorum.

Hastaneye bunun getirilmesi için talepte bulunduk bize dönüş yapmadılar. Fakat bu nasıl bir iştir 3 tane kocaman hastanemiz var 3’ündede bu hizmetten yararlanamıyoruz.

Gerekenin yapılmasını rica ediyoruz.