Sağlık Bakanlığınca, "Covid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirilen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında, PCR yöntemi ile Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen kitler ile Koronavirüs kaynaklı enfeksiyonların tanısına yönelik testler çalışılmaya başlandı. Ayrıca Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde de bu testlerin yapılması için Sağlık Bakanlığından gerekli izinler alınmış olup laboratuvarın kurulum çalışmaları hızla devam etmektedir.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ “İl Sağlık Müdürlüğü olarak Koronavirüs testlerinin Kahramanmaraş’ta yapılması için Sağlık Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bakanlığımızca geçtiğimiz günlerde verilen onayın ardından İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleri ve Üniversitemizin işbirliği ile Üniversite hastanemizde gerekli altyapı hızlıca oluşturularak konusunda uzman öğretim görevlilerimiz ve teknik personelimiz tarafından ilimizdeki olası veya şüpheli hastalarımıza koronavirüs testi yapılmaya başlandı. Kahramanmaraş olarak biz de burada artık test merkezi konumuna geldik. Üniversitemiz hastalıkla ilgili bütün testleri yapabilir konuma geldi. Bu merkez sayesinde Türkiye’de belirli merkezlerde olduğu gibi biz de burada gerekli testleri yapabilir durumdayız.” dedi.

NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİNE İKİNCİ TEST LABORATUVARI

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki laboratuvarda bugün itibariyle günlük 100’e yakın hastaya koronavirüs testinin yapıldığını ve bu sayıyı her gün daha da artırmak istediklerini belirten Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, daha önce Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri alınan Necip Fazıl Şehir Hastanesi Mikrobiyoloji (PCR) Laboratuvarı için gerekli teknik hazırlıkların İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını ve mümkün olan en kısa süre içerisinde bu test laboratuvarının da devreye alınarak Kahramanmaraş’ta 2 merkez üzerinden Koronavirüs testlerinin yapılacağını ve bu sayede daha çok olası hastaya test yapılarak hastalığın yayılmasının önüne geçmek istediklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta hizmet vermeye başlayan KSÜ Mikrobiyoloji (PCR) Laboratuvarı ve çok kısa bir zaman sonra hizmete açılacak Necip Fazıl Şehir Hastanesi PCR laboratuvarları sayesinde Kahramanmaraş’ta tespit edilen olası Koronavirüs vakalarının testlerinin başka illere gönderilmesinin önüne geçildiğini, olası zaman kayıplarının asgari düzeye indirildiğini ve en kısa sürede testlerin çalışılarak sonuçlarının ilgili hekimlerle paylaşıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ artık Koronavirüsle mücadelede Kahramanmaraş olarak daha güçlü olduklarını dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “ Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs hastalığının teşhis edilmesine yönelik ilimizde hem Üniversite Hastanemiz hem de Necip Fazıl Şehir Hastanemiz bünyesindeki PCR Tanı Laboratuvarlarının kurulmasında destek olan Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize, şehrimizin değerli temsilcilerine, Üniversitemiz Yönetimine, bu süreçte maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AKEDAŞ A.Ş.’nin değerli yönetim kurulu üyelerine ve tüm emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.