Necip Fazıl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organ nakli olan, organ nakli için sırada bekleyen aileler ile çocukların katılımıyla düzenlenen etkinlikte yerel sanatçılar konser verdi.

Dr. Mehmet Ali Düzkale, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 58 bin diyaliz hastası bulunduğunu bunlardan 22 bininin nakil için müracaat ettiğini belirtti.

Düzkale, Kahramanmaraş'ta bulunan yaklaşık 700 diyaliz hastasından 200'ünün de nakil için beklediğini ifade ederek, bu hastaların en büyük hayalinin ansızın alacakları bir telefonla hastaneye davet edilmek olduğunu söyledi.

Hastaların bu beklentilerine cevap verebilmek için sürekli konferans ve televizyon programları aracılığıyla organ nakline dikkati çektiklerini anlatan Düzkale, hastanelerde beyin ölümü gerçekleşen hasta yakınlarıyla da birebir diyalog kurduklarını kaydetti.

Annesinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştuğunu anlatan Dernek Başkanı Hanifi Çöplü ise toplumun organ bağışı anlayışının daha ileri seviyeye gitmesi ve diyalize giren hasta sayısının dahada düşmesi için böyle bir dernek kurduklarını söyledi.

Onikişubat İlçe Müftüsü Davut Tatlı da organ satışının haram olduğunu ancak doktor raporuyla naklin yapılmasının uygun görülmesi halinde dinen bir sakınca olmadığını anlattı.