Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Elbistan, Afşin ve Göksun ilçeleri kırsalında yaban hayvanlarının neden olduğu kuduz vakalarına karşı yürütülen çalışma çerçevesinde, içerisine aşı yerleştirilmiş, kokusu ve lezzetiyle yaban hayvanlarını çekecek yem bırakıyor.

Vatandaşlara vakayla karşılaşılması durumunda alınması gereken önlemler anlatılırken, cami hoparlörlerinden de bırakılan yemlere çıplak elle temas edilmemesi ve köpeklerin bir hafta süreyle dışarıya bırakılmaması konularında duyuru yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarından kaynaklı kuduz vakalarını önlemek amacıyla bölgede başlatılan çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Hastalığın bulaşmasındaki en büyük etkenin köpekler olduğunu ancak son yıllarda buna yaban hayvanlarının da sebep olmaya başladığını belirten Aslan, il genelinde 3 ilçedeki 11 mahallede 3 gün süreyle çalışma yapacaklarını kaydetti.

Bu kapsamda aşılı yemlerin aralıklarla araziye bırakıldığını ifade eden Aslan, "Yaklaşık 20 gündür ekiplerimiz belirlenen alanlarda vatandaşlarla toplantılar düzenleniyor, broşür ve afiş dağıtıyor" dedi.

Aşıların insanlara teması sonucu bir vakayla karşılaşılmadığını vurgulayan Aslan, alınan önlemlerin tedbir amaçlı olduğunu dile getirdi.

Aslan, projenin amacına ulaşması için özellikle kırsal alanda yaşayan çobanlar ve çocukların aşılardan uzak durmasını istedi.