Tomoterapi ünitesi, Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde törenle hizmete başladı. Kanser tedavisinde sağlıklı dokuya zarar vermeden tümör dokusuna çok hassas odaklanarak ışın dozunu ve yönünü ayarlamak için kullanılan tomoterapi cihazı, birçok kanser türünde güvenli ve etkili bir biçimde kullanılıyor.

CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde kurulan tomoterapi ünitesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, tomoterapi ünitesi yanı sıra onkoloji merkezinin yataklı tedavi merkezi olabilmesi için de bir çalışmalarının olduğunu söyleyerek, hastanede birçok yeniliklerin üst üste eklendiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, üniversite hastanesinde hastaların daha kaliteli ve daha iyi hizmet alması adına önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek, "Sağlık alanında bölgede yaşayan hastalarımızın başka bir yere ihtiyaç duymadan en iyi şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için elimizdeki imkânları en üst seviyede kullanmaya gayret ediyoruz. Devletimiz bize her konuda her türlü desteği sağlıyor ama sadece devletin desteğiyle de olmuyor. Bazı girişimcilerimizin de buna katkı sağlaması yararlı olur diye düşünüyorum. Yeni projelerle sağlık alanında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tomoterapi Cihazı başta olmak üzere sağlık alanında gerçekleşen güzellikleri yaratan tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Başhekim Prof. Dr. Gökçe ise Sivas’tan başka illere muayeneye giden hastaların tekrar Sivas’ta tedavi görmeleri için bir çalışma başlattıklarını ve tomoterapi cihazını Cumhuriyet Üniversitesi’ne kazandırdıklarını anlatarak, "Bu çalışmaların meyvesini bugün almış bulunuyoruz. Cihazın üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüze, hastane yönetimi ve Onkoloji Merkezi yetkililerine teşekkür ederim. Ayrıca bu büyük bir yatırım ve bu yatırımda desteği olan Meditel Şirketi’ne ve Olgun Sağlık Grubu’na da ayrıca teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

Onkoloji Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsen Yücel ise tomoterapi ünitesi hakkında bilgiler vererek, "Daha az radyasyon etkisi olan, daha konforman ve hedefi daha iyi saran, daha kolay radyoterapi planlamasına izin veren yeni cihazlar geliştirilmiştir. Bu yüksek teknolojiye sahip cihazlardan biri de tomoterapi cihazıdır. Normalde radyoterapi uzun soluklu bir tedavi olup, yaklaşık bir buçuk iki ay gibi bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre zarfı içinde tomoterapi ünitesi ile daha iyi teknolojik şartlarda hastalarımız kendi evlerinde ve yakınlarının yanında tedavi olma şansı bulacaktır." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ünitenin açılışı Vali Alim Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından heyet, tomoterapi ünitesini inceleyerek Yrd. Doç. Dr. Birsen Yücel’den bilgiler aldı.

Açılış törenine Cumhuriyet Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli ve Prof. Dr. Ertan Buyruk ile Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim elamanları ile çok sayıda davetli katıldı.