Antalya’da sağlık çalışanları, kanserden korunmaya dikkat çekmek için şemsiye açtı. Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen eylem 19 ilçede gerçekleşti. Sağlık çalışanlarını güneşli havaya rağmen rengarenk şemsiyelerini açtı.

Dünya Kanser günü nedeniyle bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, yağmurdan koruyan şemsiyenin bu özelliği nedeniyle kanserden korunmaya dikkat çekmek istediklerini söyledi. Çevresel faktörler nedeniyle kanserden ölenlerin arttığını ve ilk sıraya yerleştiğini kaydeden Özdemir, "Kansere karşı bilinçlenelim, sağlıklı yaşamı tercih edip kendimizi koruyalım diye şemsiyemizi açtık." ifadelerini kullandı.

Kansere karşı çeşitli tedibiler alınabileceğine dikkat çeken Özdemir, tütün ve obeziteyle mücadelenin de kanserde önemli yeri olduğunu hatırlattı. Kanserle mücadelede bilincin artırılması amacıyla kurulan Kanserde Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sayısının, 2014 itibariyle 7'si mobil olmak üzere 126'ya ulaştığını açıkladı. Özdemir açıklamasında 2015’te 40 yeni KETEM ve 10 mobil üniteyi daha hizmete açacaklarını ifade etti. Kanser taramalarıyla ilgili bazı veriler sundu. Sağlık çalışanları ise Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde şemsiyeleriyle renkli bir görüntü oluşturdu.