Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, "Kemoterapi için gelmiş bir hastaya, daha önce hiç resim yapmamış hastalarımızın eline fırça veriyoruz. Başta tereddütleri olabiliyor ama yaptıkça bu uygulamanın olumlu etkilerini görebiliyorlar" dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği Projesi kapsamında gerçekleştirilen ’Umudun Renkleri Resim Sergisi’, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde açıldı. ’Umudun Renkleri Projesi’ kapsamında Ankara ve Şanlıurfa şehirlerinde kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarının yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışında konuşan Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, "Kanser tedavisi bazı zorlukları içeren bir tedavi, hastalarımızın pek çok açıdan stresleri ve sıkıntıları var. Bu proje böyle bir zor dönemde bir yandan modern kanser tedavisini tüm yönleri ile uygularken, bir yandan da hastalarımıza moral açısından desteklemek düşüncesiyle başladı" ifadelerini kullandı.
"Kendisi de kemoterapi almış bir çalışanımızın, bir hemşiremizin kendi tecrübelerinden yola çıktık" diyen Zengin, şunları aktardı:
"O hemşiremiz kemoterapi sırasında resim yapmanın olumlu etkisini bizzat kendisinde yaşamıştı. O tecrübeyi hastalarımızla paylaştık. Kemoterapi için gelmiş bir hastaya, daha önce hiç resim yapmamış hastalarımızın eline fırça veriyoruz. Başta tereddütleri olabiliyor ama yaptıkça bu uygulamanın olumlu etkilerini görebiliyorlar. Bu şekilde 5 yıldır devam eden bir uygulamamız var Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanemizde. Her senenin sonunda resim sergileriyle Ankara’da bu uygulamayı paylaşıyorduk ama bu sene bir başka ilimizde Şanlıurfa’da beraber yaptık. Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesi’nde de Numune Hastanesi’nde yaptığımız uygulamanın aynısını yaptık. Bu uygulamanın farklı yerlerde, farklı coğrafi bölgelerde de paylaşılabileceğini bu uygulamayla biz de görmüş olduk. Önümüzdeki dönemde yeni merkezlerle belki uluslararası alanda da olabilir bu tecrübelerimizi paylaşarak bu uygulamamızı büyütmek istiyoruz."
Hastanede tedavi gören kanser hastaları ise, bu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirerek, hastaneye değilde sanki resim yapmaya gidiyormuş gibi hissettiklerini ve bu uygulamayla hastalıklarını unuttuklarını kaydettiler.