Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, kanserde farkındalık yaratmak amacıyla yapılan liseler arası, "Kanserle mücadele" grup yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde il genelinden 63 okul katıldığı yarışmada biriciliği Göksun Anadolu Öğretmen lisesi, ikinciliği Gülizar Şamil Aktaş Anadolu lisesi elde ederken üçüncülüğü Anadolu Ticaret Meslek Lisesi elde etti.

Yarışmada birinci olana Tablet bilgisayar hediye edilirken, ikinciye 250 TL üçüncüye ise 200 TL değerinde hediye çeki verildi.

Halk sağlığı Müdürü Ahmet Yener, yarışma sayesinde çocukların neler başarma duygularının geliştiğini belirtti.

Yener, yarışmaya katılan çocuklara imkan verilmesi halinde ortaya güzel işler çıktığını anımsatan Yener, "Kahramanmaraş Ankara'da yapılan bir yarışmada kanser taraması yapan iller arasında birinci oldu. Bu ödülü ben almadım Kahramanmaraş'ta çocuklarımız aldı.  Çocuklarımızdaki bu enerjiyi coşkuyu görünce, yaptığımız işlerdeki tüm yorgunluğumuz çıkıyor. Bu yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Program Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı tarafından gösterisinin ve yarışmada dereceye giren okulların ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.