Mersin’in Tarsus ilçesinde bir kamu bankasında çalışan 37 yaşındaki Özlem Arslan Yıldız, laparoskopik (kapalı) yöntemle 3 ameliyat birden geçirdi. Midesi küçültülen ve reflü ameliyatı olan Yıldız’ın safra kesesi de alındı. Hasta 2 gün sonra taburcu edildi.
Hamileyken anlaşılmıştı
Kilo sorununu uzun yıllardır yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Özlem Arslan Yıldız, geçtiğimiz yıl hamileyken safra kesesi rahatsızlığı da çekmeye başladı. Gittiği hekimlerin “Safra kesenizin alınması gerekiyor ancak hamile olduğunuz için beklemeniz gerekiyor” dediği Yıldız’ın ameliyatı ertelendi. Doğumdan sonra da safra kesesi ameliyatını olmayan Özlem Arslan Yıldız, mide küçültme (tüp mide) ameliyatı için Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’ün muayenesinde, Özlem Arslan Yıldız’ın midesinde reflü olduğu da anlaşıldı.
Hastaya konfor sağlıyor
Bunun üzerine Özlem Arslan Yıldız’a 3 ameliyatın aynı anda yapılmasına karar verildi. Op. Dr. Cücük ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatta Yıldız’ın laparoskopik (kapalı) yöntemle mide küçültülürken, aynı yöntemle safra kesesi alındı ve reflü ameliyatı yapıldı. Operasyonların ardından 2 gün hastanede kalan Yıldız taburcu edildi. Op. Dr. Erdal Cücük, laparoskopik yöntemin hastaya konfor sunduğunu ve ameliyat sonrası sıkıntıları en aza indirdiğini belirtti. Op. Dr. Cücük, “Bu hastamızda da 3 ameliyatı laparoskopik yöntemle aynı anda yaptık ve hastamız hızlıca toparlanıp evine gitti” dedi.