Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret etti. Bazı üniteleri, servisleri ve poliklinikleri gezen buralarda hastalar ve hasta yakınlarını dinleyen Rektör Karaaslan Hastane Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber ve Hastane Başmüdürü Halil Dilekoğlu'ndan bilgiler aldı.

Hastane ziyaretine Fizik Tedavi Polikliniğinden başlayan Rektör Karaaslan buradaki hastalarla bir süre sohbet etti. Psikiyatri Polikliniği, Yoğun Bakım ve Anjiyo Üniteleri ile Servisleri gezen Karaaslan Başhekim Cengiz Dilber ile Başmüdür Halil Dilekoğlu'ndan hastanenin ve servislerin sorunları hakkında bilgi aldı. Ardından Başhekimlik odasında bir süre Başhekim Cengiz Dilber ile baş başa görüşen Rektör Karaaslan çıkışta yaptığı açıklamada; “ Bilindiği gibi Hastanemizi zamanından yaklaşık olarak 2 yıl önce açtık, her zaman söylediğim gibi bu açılışta başta Kahramanmaraş'ımızın siyasetçileri olmak üzere bürokratlarımızın, iş adamlarımızın ve çalışma arkadaşlarımın çok büyük emekleri var. Hastanemizde küçük aksaklıklar yok değil, bunlar yeni açılmış bir hastanede olabilecek şeyler. Bu küçük aksaklıklar için hastanemizin ilk açılışında hastalarımıza ve hasta yakınlarına hoşgörü beklediğimizi söylemiştik. Bugün yani açılışımızdan iki ay sonra poliklinik sayımız iki bin civarına gelmiş durumdadır. Umuyorum ki bu birkaç ay sonra beş altı binlere çıkar. Hastanemizde bir Anjiyo cihazımızın yanına ikinci Anjiyo cihazı için kısa bir süre sonra ihaleye çıkılıyor. Halk dilinde EMAR olarak telaffuz edilen Manyetik Rezonans cihazını ise kiralamak yerine almaya karar verdik ve çok yakın bir zamanda hastanemizin kendi EMAR cihazı olacak” dedi.

İki ay içerisinde Kahramanmaraş için elzem olan ve çocuk hasreti ile yanan aileleri başka şehirlere gitmekten kurtaracak Tüp Bebek Ünitesini açacaklarını dile getiren Prof.Dr. Karaaslan; “ Şu an en önemli sıkıntımız personel eksikliği, 2013 yılı sonunda alabildiğimiz 95 hemşiremiz bu günlerde görevine başlayacak ancak hastanemizin bütün katlarını hizmete açabilmek için gerekli olan 200 hemşire ve 100 sağlık personeli kadrosu için 2014 yılında da çalışmalarımız devam edecek.  Ben bu güne kadar bizden desteklerini esirgemeyen siyasilerimizin 2014 yılında bu sorunumuza da çare bulacağına inanıyorum ve şunu söylüyorum Kahramanmaraş halkı biraz daha sabırlı olursa onlara bölgenin en iyi ve en modern hastanelerinden birini sunacağız” dedi.