Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 63. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası münhal kadrolar yayımlandı. Yayımlanan listede Karaman iline 13 uzman, 1 pratisyen hekim kadrosu bulunuyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Karaman İli Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuraların neticesinde ildeki uzman hekim açığının büyük ölçüde giderileceğini belirtti. Genel Sekreter Dr. Erenoğlu, "Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede ilimizdeki hekim açığını anlatmış ve acil ihtiyacımız olan uzmanlık dallarını kendilerine belirtmiştik. Karaman sağlık hizmetlerinin tam anlamıyla yürütülebilmesi açısından son derece önemli bir konu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle Karaman şartlarındaki bir ile yan dal uzmanlığı olan çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanının geliyor olması çok daha memnun edici bir husus." dedi.

63. dönem DHY kurasında Karaman Devlet Hastanesine genel cerrahi, acil tıp, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kadın doğum, kardiyoloji, nöroloji dallarında hekimlik kadroları açıldı. Diğer taraftan yine Ermenek Devlet Hastanesine de anestezi ve reanimasyon, dâhiliye, kulak burun boğaz, ruh sağlığı ve üroloji branşları ile 1 pratisyen hekime kadro açıldı.
Kuraların 26 Haziran Cuma günü yapılacağı bildirildi.