Adana’nın Karataş ilçesinde belediye tarafından vatandaşlara ücretsiz göz taraması yaptırıldı. Tarama sırasında; göz tansiyonu, miyop, hippermetrop, astigmat, katarakt ve göz bozukluklarının teşhisi konulan vatandaşların tedavisinde de yardımcı olunuyor.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, insanların göz sağlığı konusunda çok hassas olmaları gerektiğini belirterek, "Gözler insan vücudunun cevheridir, çok iyi korunması gerekir. Bu açıdan periyodik olarak göz muayenesi yaptırmalıyız. Modern cihazlar eşliğinde yapılacak göz taraması sonucunda halkımızın herhangi bir rahatsızlığı varsa bu durum teşhis edilerek kendilerine tedavi süreci ile ilgili bilgi verilecektir. Farklı zaman dilimlerinde de bu tür sağlık taramalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarlıkları aracılığıyla ilçe halkına duyurulan göz taramasına ilk gün ilçe halkının ilgisi de büyük oldu. Göz tansiyonu, katarakt ve göz bozukluklarının teşhisi konusunda ücretsiz sağlık hizmeti alan Karataşlılar, kendilerine bu imkânı tanıyan Başkan Ünal’a teşekkür etti.