Antalya’nın Kaş ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. İlçedeki hastanenin yatak sayısı da 25’den 52’ye çıkarıldı.

Fiziki şartları ve teknik donanımı yeterli yeni bir hastanenin yapılması ihtiyacı ile inşaatı tamamlanan yeni Kaş Devlet Hastanesi, eski hastanenin taşınma işlemleri sonrası yeni binasında hizmet vermeye başladı. Kaş Kalkan yolu üzerinde denize nazır 15 bin 300 metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan yeni hastane; 52 yataklı olup, 3 kat ve 2 bloktan oluşuyor. Yeni Kaş Devlet Hastanesi bünyesinde 9 uzman hekim görev yapıyor. Bunlardan 2’si genel cerrahi, 2’si dahiliye ve 1’i çocuk sağlığı ve hastalıkları, 1’i kadın doğum hastalıkları, 1’i fiziksel tıp ve rehabilitasyon, 1’i anestezi ve 1’i cildiye bölümlerinde hizmet veriyor. Aynı zamanda 4 pratisyen hekim de acil serviste görev yapıyor. Biri kadın doğum ameliyathanesi olmak üzere 3 ameliyathane ve bir adet doğum ünitesi bulunuyor.

Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Cahit Ülker, hastanenin diyaliz ünitesinin kurulum çalışmasının devam ettiğini kısa sürede açılacağını müjdeledi. Ülker, hastanelerinden hizmet almak isteyen vatandaşların eski Kaş Devlet Hastanesi yerine, Kaş Kalkan yolu üzerindeki yeni Kaş Devlet Hastanesi’ne gelmelerini tavsiye etti.