Kırıkkale’de Basın Platformu adı altında toplanan Pusula, İl, Manşet, Bayrak, Ayrıntı, Haber 71, Sözcü ve Gerçek gazeteleri, annelerin kanserden ölmemeleri için 'Mamografi Gezici Kanser Tarama Aracı' kampanyası başlattı. Kampanya sonunda alınan araç, törenle Kırıkkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Araç teslim öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törende maddi ve manevi destek veren işadamları ve bürokrasiye teşekkür belgesi takdim edildi. Törende, araç parasından artanla 4 adet akülü sandalye alınarak, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Kırıkkale Basın Platformu üyeleri yeni kampanyalarla halka hizmet etmeye devam edecekleri sözünü verdi. Törenin ardından gazete sahipleri hep beraber Kırıkkale’ye has halay çekerek mutluluklarını paylaştı.

Kırıkkale'nin yerel gazetecileri olarak sadece işlerinin haber yapmaktan ibaret olmadığını belirten Kırıkkale Basın Platformu sözcüsü ve Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Altundağ, "Şehrin sosyal ve kültürel etkinliklerinde de yer almamız gerektiğine inandık. Bu sadece bir başlangıç ve devamı gelecek. Bize araç alım kampanyası ile ilgili teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Biraz geç de olsa başlattığımız kampanyayı alnımızın akıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bugün kampanyadan elde edilen gelirle aldığımız bu aracı Kırıkkale halkımıza hizmet etmek üzere Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Altundağ, ayrıca şunları söyledi: "Gazeteciler olarak, bir kişinin bile çağın illeti kanser hastalığının erken teşhisine vesile olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Burada özellikle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'a kampanyaya en büyük destek vererek, bu aracı almamıza vesile olduğu için tertip komitesi adına şükranlarımı sunuyorum. Yine 'Benim ikinci memleketin Kırıkkale' diyerek kampanyamıza ciddi anlamda destek veren işadamı ve siyasetçi Barış Aydın’a buradan teşekkürlerimizi sunuyorum. Kampanyanın daha ilk günü bize maddi ve manevi destek veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök'e, iş adamı Bekir Şahin'e, hemşerimiz iş adamı Ergün Tekin'e, işadamı Hasan Çiçek'e, müteahhit eski milletvekili Nihat Gökbulut'a, Maaşlah Peker'e Yahşihan ve Sulakyurt kaymakamlıklarına, bu aracın alınmasında katkı yapan diğer tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca kalan parayla ihtiyaç sahiplerine akülü araba alarak mutluluğumuza mutluluk kattık."

Törende kampanya ile alınan araç, mamografi gezici kanser taramada kullanılmak üzere imzalanan protokolle Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi. Protokolü imzalayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Bu kampanyayı başlangıcında arkadaşlarımız ile birlikte değerlendirdik. Basın mensuplarımız büyük bir duyarlılıkla bu kampanyayı başlattılar. Halkımız da sağ olsunlar büyük destek verdiler. Kanserin önemini herkes biliyor. Hiçbirimizin evinde kanser hastası vefat etmiş olmasın. Hemen hemen her evde bir kanser hastası vardır. Bunun önemi ise erken teşhistir. Çoğu zaman bayanlarımız köylerden, kentlerden gelmiyorlar. İhmal ediyorlar. Mamografi cihazı ilimize çevremize büyük katkısı olacaktır." şeklinde konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da "Basın mensuplarımız bu konuda ciddi emekler vererek bir araya geldiler. Hayırlı bir iş için birlikteliklerini gösterdiler. Bu konuya da duyarsız kalmadılar. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bir can kurtarmaktan daha hayırlı ne olabilir ki? Erken teşhis ile hastalıkların önüne geçmesi planlanıyor. Sadece Kırıkkale’de değil Allah izin verirse etrafımızdaki vilayetleri de gezecek. Pek çok insanımızın hastalığına deva olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." sözlerine yer verdi.