Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından akciğer kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Koca Ciğer' maketinin sergilendiği etkinlik düzenlendi.

Programa Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşkun, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe, Sağlık Sen Şube Başkanı Veli Küçük, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Koca Ciğer' maketinin de sergilendiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Devamında ise Artvin Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç konuşma yaptı. Güleç, Şırnak'ın Cizre ilçesinde roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça’ya (23) rahmet dileyerek konuşmasına başladı.
Güleç, projeyle ilgili ise “Asıl önemli olan kanseri tedavi etmek değil, kanseri önlemektir. Bu nedenle KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi) birimlerinin önemi büyüktür." dedi.

Hopa Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Karadoğan da 'akciğer kanseri' konulu sunum yaptı. Stantlarda kanser hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı, isteyen katılımcılara CO (karbonmonoksit) ölçüm cihazı ile nefeste CO (karbonmonoksit) düzeyi ölçümü yapıldı.