Acıbadem Adana Hastanesi ve Türk Kızılayı Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği kemik iliği bağışı kampanyasına belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinden destek geldi.

Kemik iliği bağışçı sayısının artmasının amaçlandığı kampanyaya; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç’ın yanı sıra vatandaşlar da destek verdi.

Acıbadem Hastanesi’nde Kızılay’ın kurduğu kemik iliği bağış standına gelen konuklara; Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kök Hücre Proje Yöneticisi Dr. Savaş Koç ile Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak kampanyanın amacı hakkında bilgi verdi.

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, “Hastanemizde bağış standımız kuruldu. Kampanyaya çok sayıda Acıbadem personeli ve vatandaş katıldı, gönüllü bağışçı oldu. Bugün de belediye başkanlarımızı ve sivil toplum kuruluşu başkanlarını aramızda görmekten çok mutluyuz. Onların destekleri, daha çok sayıda kişinin destek vermesine vesile olacaktır. Kendilerine duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

900 HASTA KEMİK İLİĞİ BEKLİYOR
Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kök Hücre Proje Yöneticisi Dr. Savaş Koç, konuklara Türkiye’de halen 500’ü çocuk olmak üzere 900 hastanın kemik iliği nakli beklediğini belirtti. Kızılay’ın yurt çapına yayılmış 700’e yakın şube ile halkına hizmet verdiğini belirten Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da “Kampanyanın daha çok kişiye ulaşması için Adana’daki yerel yöneticilerin destekleri çok önemli. Sizlere ve Adanalılar başta olmak üzere bölgedeki tüm vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Prof. Dr. Bülent Antmen de yaptığı konuşmada birçok hastanın kemik iliği beklediğini, yalnızca kendi merkezlerinde 35 çocuğun yaşama tutunmak için kemik iliğine ihtiyacı olduğunu belirterek bunun için bu tip kampanyalarla topluma bilgi verilmesinin ve harekete geçirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kemik iliği bağışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Bu güzel organizasyon için Acıbadem Adana Hastanesi ve Kızılay’a teşekkür ediyorum. Eğer bizim verdiğimiz kan, ihtiyacı olan bir hastamız ile eşleşirse bağışçı olmaktan imtina etmeyiz ve bundan mutluluk duyarız.” dedi. Başkan Sözlü’den sonra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de kök hücre bağışında bulundu.