Mehmet Karakısa, yaklaşık 2 yıl önce Ankara'da vatani görevini yaptığı birlikte merdivenden düşerek yaralandı. Bir süre askeri hastanede tedavi gören 27 yaşındaki Karakısa'ya daha sonra kolda, tıpta ''Refleks Sempatik Distrofi Sendromu (RSD)'' diye adlandırılan travmaya bağlı şişlik ve hareketsizlik teşhisi konuldu. Kolundaki ağrıları gittikçe şiddetlenen Karakısa ''askerliği elverişli değildir'' raporu verilerek terhis edildi.
     Rahatsızlığı nedeniyle evden dışarıya çıkamayan Karakısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolundaki şişlikten dolayı hareket etmekte zorlandığını ve yakınlarının yardımıyla işlerini yaptığını belirtti.
     Hastanede kendisine RSD teşhisi konulduğunu ve uzun süreli bir tedavi önerildiğini anlatan Karakısa, ''Kolumda şişlik oluşuyor. En küçük stres veya sıkıntıda bu şişlik daha da artıyor. Ağrılar nedeniyle kalbimde sıkışma meydana geliyor. Hatta doktorlar kalp krizi riskinin bulunduğunu söylüyor. O yüzden kendime çok iyi bakmak zorundayım'' dedi.
     Sağlık güvencesi olmadığı için hastanelerin acil bölümlerinden faydalandığını anlatan Karakısa, ''Bu hastalığın tedavisinde 'nöral terapi' diye adlandırılan bir yöntem uygulanıyor. Ancak herhangi bir yerde çalışmadığım için sağlık güvencem yok. Zaman zaman hastanelerin acil servisine giderek yardım alıyorum'' diye konuştu.
    
     -Kimseye dokunamıyor-
    
     Kolundaki ağrı nedeniyle kimseye dokunamadığını anlatan Karakısa, şöyle devam etti:
     ''Biri koluma dokunduğunda inanılmaz acı hissediyorum. Bu yüzden kimsenin yanına oturamıyorum. Özellikle bayramlarda büyük üzüntü yaşıyorum. Çünkü kimseyle tokalaşamıyorum. Yeğenlerim geliyor, onları sevemiyorum. Onlarla gülüp oynamak istiyorum, yeğenlerimi kucaklamak istiyorum.''
     Karakısa, tek isteğinin sağlığına yeniden kavuşmak olduğunu dile getirdi.
     Hayata tek kolla devam etmek istemediğini ifade eden Karakısa, ''Tedavi olmak istiyorum. Çalışmadığım için maddi sıkıntılarımız da oluyor. Doktorlar tedavinin 6 yıl süreceğini belirtiyor. Kolumun kesilme riski de var. Ama kolumun kesilmemesi için mücadeleme devam edeceğim'' şeklinde konuştu.
     Uzman Doktor Sezai Şahin ise RSD hastalığının sinir tahribatı sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Bu hastalığın sebebinin net olarak bilinemediğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:
     ''Hastalığın başlangıcında şişlik ortaya çıkıyor, daha sonra kaslarda erime meydana geliyor. Ancak hastalığın ağırlıklı olarak travma sonra ortaya çıktığını tahmin ediyoruz. Yani travma dediğimiz düşme, çarpma, bıçaklanma, kesilme, burkulma olabilir. Bu hastalığın tedavi sürecinde fizik tedavi ve özellikle nöral terapi çok faydalı oluyor.''