KSÜ SUAH Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar yaptı. Doku ve organ nakli işinin gerçekten zor bir iş olduğunun altını çizen Güneşaçar “Herhangi bir unsurun eksik olması durumunda başarının olumsuz yönde etkilendiği doku ve organ nakli tam ve kapsamlı bir ekip işidir.  Bu zor ve her aşaması dikkat gerektiren işin Üniversitemiz Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanemizde bütün alt yapısını tamamladık ve artık eksiksiz olarak yerine getirebiliyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından KSÜ Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hafize Öksüz “Beyin ölümü nedir? Beyin ölümü tanısı nasıl konulur?” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Öksüz beyin ölümü kriterleri ve konuya ilişkin Ülkemizde yürürlükte olan mevzuata ve düzenlemelere ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.

KSÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve KSÜ SUAH Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çelik ise organ nakli konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Çelik, Türkiye genelinde 22.160 kişi böbrek, 622 kişi kalp, 2213 kişi karaciğer olmak üzere toplam organ nakli bekleyen hasta sayısının 30 bin olduğunu söyledi. KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin organ bağışı konusunda çok iyi bir noktada olduğunu hatırlatan Çelik, Üniversitemizde bu güne kadar 58 organ naklinin başarı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Bilgilendirme semineri kapsamında son sunumu “Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Ne İş Yapar?” başlığıyla, KSÜ SUAH Doku ve Organ Nakli Hastane Koordinatörü Uzman Hemşire Dilek Soylu gerçekleştirdi. Soylu, Türkiye Organ ve Doku Nakil Sisteminin (TODS) işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yaptı.

Sunumların ardından doku ve organ nakli konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kamu spotuna katkı sağlayanlara Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar tarafından plaket takdim edildi.