KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.
Ebelik ve hemşirelik mesleği tüm dünyada sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsurudur diyen Rektör Deveci “Hemşirelik ve ebelik dünyada ve ülkemizde sağlık sorunlarının çözümlenmesinde önemli role sahip iki önemli meslek grubudur. Çünkü dünyada başta anne çocuk sağlığı olmak üzere tüm bireylerin sağlığının korunması ve yükseltilmesi bu iki meslek grubundan bağımsız olarak düşünülemez” diye konuştu.

Ebe ve Hemşire adaylarının özverili ve hastalarıyla empati kurabilen bireyler olarak yetişmeleri gerektiğinin önemini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Yüksekokul öğretim elemanlarımızın, başta üniversite hastanemizde çalışan ebe ve hemşirelerimiz olmak üzere çalışan tüm ebe ve hemşirelerin ve geleceğin ebe ve hemşire adayı olan sevgili öğrencilerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

KSÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tufan Mert ise konuşmasında şunları söyledi; “Yüksekokulumuzda, 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında hemşirelik ve ebelik programları açılmış, halen Ebelik ve Hemşirelik Bölümlerimizde toplam 603 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Temel Hedeflerimiz; mesleğinde, aydın, ilkeli, nitelikli, çalışkan, insancıl, değerlere sahip, donanımlı, tüm bireylerin sağlığının korunması ve sağlanması hedefiyle hareket eden ebe ve hemşirelerin yetiştirilmesidir”

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen konferansta, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdagül Erdem “Ebe ve Hemşireliğin Sağlık Sistemindeki Yeri ve Önemi”, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil “Ebelik ve Hemşirelik Uygulamalarında Yatan Hastalara Ağız ve Diş Sağlığı Sorunları ve Çözümleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tufan Mert, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.