Hasta kabulüne başladığı 2013 yılından bu yana çalkantıların bitmediği ve bir türlü düzenli hale gelmeyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinin şimdilerde başı borçlarla dertte. Haber 46’nın ulaştığı bilgilere göre 150 milyon TL’den fazla borcunun olduğu kurumun medikal şirketlere ödeme yapamadığı ve dolayısıyla da medikal şirketlerin KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine malzeme vermediği öne sürüldü. 

İKİ DOKTOR DEVAMLI ÖZEL İŞİNDE 

Bir diğer iddia ise hastanenin Dekan yardımcısı olan Prof. Dr. P. Ö. ve eşi Kardiyoloji uzmanı Ü. Ö.'ün kentte bulanan ve kendilerine ait bir yaşlı bakım evini işletmekten hastaneye bazı zamanlar gelemediği ve işin aksamaması içinde asistanlarını çalıştırdığı iddia edildi.

REKTÖR NİYAZİ CAN İDDİALARA YANIT VERDİ 

Öte yandan Haber 46’ının telefonla ulaştığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi can ise şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’de ki tüm Tıp Fakültesi hastanelerinin genel sorunu, bizim hastanemizde de var. Buradaki, global bütçenin gereği olarak devletin sağlık uygulama tebliğinin henüz güncellenmemiş olması, bizim aldığımız ilaç ve medikal malzemelerin aldığımız kalitedeki fiyatlarının karşılığının kimi kalemlerde yapmaması ve birde hastanemizde daha önce alınan taşeron işçilerin kadroya geçişi genel çalışanların içerisindeki oranın yüksek olması. Yani 700 kişi şu anda döner sermayeden maaşlarını alıyor” dedi  

EN FAZLA 400 KİŞİNİN MAAŞ ALMASI LAZIM

Rektör can konuşmasını şöyle sürdürdü: “Döner sermayeye gelen paraların sınırlılığı neticesinde ortadaki sınırlı paradan 700 kişiye maaş ödemek durumunda kalınması, yani bir çok hastaneye göre karşılaştırdığımız zaman örneğin 1000 çalışanı olan bir hastanenin en fazla 500’ünün veya 400 kişinin dönerden maaşlarını alması lazım, bizde 700 kişi dönerden maaş alınca, doğal olarak tüm tıp fakültesi hastanelerinde yaşanan, gelirin gideri karşılamaması sorunu bizde de yaşanıyor.  Borcumuz her ay 1-2 milyon artıyor”

DOKTORLAR KESİNLİKLE ÖZEL İŞİNDE OLAMAZ

Rektör Can, hastanenin Dekan yardımcısı olan Prof. Dr. P. Ö. ve eşi Kardiyoloji uzmanı Ü. Ö.’ün kentte bulanan ve kendilerine ait bir yaşlı bakım evini işletmekten hastaneye bazı zamanlar gelemediği ve işin aksamaması içinde asistanlarını çalıştırdığı iddiasına ise şunları söyledi: “Kesinlikle öyle bir durum yok. Ben dahil bütün yöneticiler mesai saatleri içiresinde hastane içerisinde bulunuyorlar. Mesai saatleri dışında, kanunen yer açma yetkileri varsa, belli bir mevzuat çerçevesinde hocalar, profesörler, belli bir ücret kesintisini göze alarak iş yeri açma yetkileri var. Böyle bir durumu varsa hocalarımızın, kesinlikle mesaiyi aksatamazsınız diye kesin talimatım var. Vatandaşa olan hizmetini mesai saatinde kendi özel muayenesinde devletin kesin kanunu bende doktorlarıma iletiyorum”