Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Karaahmetli ailesinin amca çocukları 1.5 yaşlarındaki Tahircan ve Ali yakalandıkları deri hastalığı nedeniyle büyük acı çekiyor.

Doğuştan deri hücreleri olmadığı için vücutlarında sürekli kabarcıklar oluşan, yemek boruları küçülen, el ve ayak parmakları birbirine yapışan iki çocuğun ailesi, tıp literatüründe 500 bin kişide 1 görülen hastalığa yakalanan evlatları için her gün gözyaşı döküyor.

Paşa Karaahmetli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Tahircan'ın doğumdan sonra vücudunda yaralar oluşmaya başladığını kaydetti.

Tahircan'ı doktora götürdüklerini ve milyonda bir görülen, o ana kadar adını bile duymadıkları "Epidermolizis bülloza" hastası olduğunu öğrendiklerini ifade eden baba Karaahmetli, "Bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrendim. Ama çocuğum gözümün önünde adeta eriyor. Sürekli ağlıyor ve büyük acı çekiyor. Yavrumun bu durumuna dayanamıyorum, üzülüyorum. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz" diye konuştu.

Aynı evi paylaştıkları kardeşinin oğlu Ali'nin de bu hastalıkla pençeleştiğini belirten Karaahmetli, hem oğlunun hem de yeğeninin çok zor durumda olduğunu kaydetti.

Ali'nin annesi Serap Karaahmetli de, oğlunun çektiği acıya dayanamadığını söyledi.

Vücudundaki kabarcıkların yanı sıra Ali'nin de Tahircan'ın da deri ve tırnaklarının döküldüğünü, el ve ayak parmaklarının birbirine yapıştığını ifade eden anne Karaahmetli, evlatlarının acılarının biraz olsun hafifletilmesi için yardım beklediklerini kaydetti.