Hatay Dörtyol Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe sınırları dahilinde haşere ve larva üreme noktalarında ilaçlama çalışması yaptı.

Her çeşit su birikintisi, sazlık, bataklık, yavaş akan akarsu kenarları, içi dolmuş havuzlar, foseptik çukurları, inşaat bodrumlarındaki su birikintilerinin sineklerin en çok yumurta bıraktığı alanlar olarak açıklandı. Söz konusu alanlarda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler ilaçlama çalışması başlattı. Belediye personeli 15 mahallede bu gibi yerleri ilaçladı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, larva mücadelesi ve ilaçlama çalışmalarının ilçe genelinde belirlenen durgun su alanları, dere yatakları, gübrelik alanlar, şehir içi mazgallar, pazar yerleri, şehir çöplüğü gibi noktalarda devam ettiğini belirtti. Toksoy, "Belirlenen yerlerde mayıs ayı sonuna kadar 5 -10 gün aralıklarla 3 veya 4'er defa larva ilaçlaması yapılacaktır. Ardından genel ilaçlama başlayacaktır. Amacımız vatandaşlarımızın sineklerden ve sinekler vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmeleridir." dedi.