14. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında lösemili çocuklar için Beşiktaş ve Galatasaray Futbol Okulu arasında yapılan farkındalık maçına minik futbolcular maskelerle çıktı.

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaşları 7 ile 8 arasında değişen miniklerin ağızlarına lösemili çocukların taktığı maskelerden takarak çıkması maçı izlemeye gelen aileleri duygulandırdı. Üzerinde 'Gülümsemeleri maskelerin altında kalmasın' yazılı pankart ile çıkılan sahada keyifli bir seyir ortaya koyan takımlar, maçtan 2-2’lik skorla ayrıldı.

'İyi insan, iyi birey en son iyi futbolcu' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Doğan Mermer, "14. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun’daki Beşiktaş ve Galatasaray futbol okulları arasında lösemili çocuklarımızı yalnız bırakmamak adına 'dostluk ve farkındalık maçı' düzenledik. Buradaki amacımız hem bir farkındalık oluşturmak hem de futbol okulundaki çocuklarımız ve ailelerini bilinçlendirerek lösemili çocuklarımız için herkesin kendi ölçüsünde bir şeyler yapmasını sağlamak. Lösemi bilincinin yanında çocuklarımıza sporun barış dostluk ve kardeşlik olduğunu göstermeyi amaçladık. Burada çocuklarımız formalarını yanında sahaya 10 metrelik pankart ve lösemili çocuklarımızın kullandığı maskeleri ağızlarına takarak çıktı. Bir an olsun kendilerini onların yerine koydular. Şu an için etkinliğe 7 ve 8 yaş grubu çocuklarımız katıldı. Ama biz 5 ile 14 yaş arasındaki çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Biz bu etkinliği ilerleyen yıllarda tekrarlayarak geleneksel hale hatta diğer kulüplerin de katılımıyla turnuvaya dönüştürmek işitiyoruz." dedi.