Vücudunuzda böylesi bir kızarılık görmeniz durumunda hemen doktorunuza başvurmanız gerekiyor. 'İçimizdeki sessiz katil' olarak adlandırılan Lyme hastalığının belirtileri nelerdir? Lyme hastalığı nasıl anlaşılır işte tüm bildikleriniz ya da bilmedikleriniz Lyme hastalığı detayları bu haberimizde...

Hürriyet'te yer alan habere göre, radyal şeklinde oluşan kızarıklıkla bakteri ısırığın dışına yayılmaya başlıyor. Kene ısırmasının %70 ila %80'i bu şekilde görünüyor. Bu dikkat edilmesi gereken bir belirti.talığına sebep oluyor. Genelde Ixodes ricinus türü kenelerin ısırması ile ortaya çıkan hastalık uzun dönemde insanda uzun yıllar etkili olabilecek sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Kısa dönemde ise çok sinsi, korkutucu ve büyük sorunlar yaratabiliyor. Hastalık özellikle merkezi sinir sistemi, deri, kalp ve eklemleri etkiliyor.



Hastalık, erken evrelerinde teşhis edilebilirse daha kolay tedavi ediliyor.

Lyme hastalığının en yaygın belirtilerinden biri birkaç gün içinde ısırılan bölgenin etrafında oluşan kızarıklıklar.

Radyal şeklinde oluşan kızarıklıkla bakteri ısırığın dışına yayılmaya başlıyor. Kene ısırmasının %70 ila %80'i bu şekilde görünüyor. Bu dikkat edilmesi gereken bir belirti.

Ama her kene ısırması bu kızarıklıkla sonuçlanmıyor. İlk belirtiler halsizlik, ateş, eklem ağrısı.