Düzce Belediyesi ve Valilik işbirliği ile başlatılan madde bağımlılığına karşı mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir proje hazırlanıyor. Buna göre kurulacak Gençlik Danışma Merkezleri sayesinde madde bağımlılarının tedavisi sağlanacak.

Haftalık düzenlenen Yönetim Koordinasyon Toplantısı gündeme alınan konuyla ilgili yapılan araştırmalar incelendi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Gençlik Danışma Merkezi örneğinin incelenmesine karar verildi. Araştırmalar sonucunda Düzce ilinde konunun en önemli muhatapları olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçilerek gerekli girişimin sağlanması konusunda çalışma başlatılması kararlaştırıldı. Başkan Keleş, yardımcı kurum olarak tanımladığı jandarma, emniyet, üniversite ve Düzce Belediyesinin de konu hakkında hassasiyet göstereceğini belirtti.

Projenin uygulanacağı merkezin hayata geçmesi için belediye olarak yer belirleneceğini söyleyen Başkan Keleş; “Madde bağımlısı gençlerin tespit edilmesi ile birlikte, sorunun kökten çözümünü sağlamayı amaçlayan bu çalışma ile tedavi olan gençlerimizi de çalışma kapsamına alınmasını sağlayacağız" dedi.

Toplantıda madde bağımlılığı konusunda yapılacak çalışmalara katkı sağlayacak tüm kurumlar ile görüşme yapılarak proje uygulamalarına başlanması kararlaştırıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bizzat ilgilendiği gençlerin madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında daha önce başlatılan mahallelerde ailelerle toplantı ve bilgilendirme seminerleri de sürdürülecek.