Muğla’nın Marmaris ilçesinde beyin sapı kanaması teşhisiyle tedavi altına alınan 33 yaşındaki işadamı Süleyman Bilgiç, yakalanan hastaların yüzde 96’sının hayatını kaybettiği bu rahatsızlıktan kurtuldu. Bilgiç’in inanılmaz kurtuluşu erken teşhis ve tedavinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Kronik hipertansiyon hastası Süleyman Bilgiç, beyin kanaması geçirme ortalamasına göre genç sayılabilecek bir yaşta evinde oturduğu sırada rahatsızlandı. Ailesi, rahatsızlanan Bilgiç’i Beldibi’nde bulunan özel bir hastaneye götürdü. Burada tetkikleri yapılan Süleyman Bilgiç’e yüzde 5 oranında rastlanılan beyin sapı kanaması teşhisi konuldu. Hastane doktorları tarafından yoğun bakımda kurulan özel bir rehabilitasyon merkezinde tedaviye alınan Bilgiç, 2 haftayı geçen bir süre boyunca uyutuldu ve bu süreçte tedavisine devam edildi. Konusunda uzman doktorların gözetimi altında yaklaşık 3 hafta boyunca hastanede tutulan Süleyman Bilgiç, kurtulma oranı yüzde 5’lerde seyreden beyin sapı kanamasından ailesinin dikkati ve doktorlarının hızlı müdahalesi ile kurtuldu. Bilgiç, 3 haftalık uyutulma sürecinin ardından sol tarafı felç olarak uyandı. Ancak hastanenin fizik tedavi uzmanı İlknur Karakuşan tarafından tedaviye alan şanslı adam bu rahatsızlığından da büyük oranda kurtuldu.
Bilgiç’e müdahalede bulunan doktorlardan anestezi uzmanı Dr. İsa Bayram, genç yaştaki kişilerde daha fazla görülen yüksek beyin sapı kanaması rahatsızlığıyla alakalı risk altında bulunanları uyardı, yüksek tansiyon ve obeziteye karşı dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.
“Uyurken rüyamda hep ameliyat olduğumu gördüm”
Ölüme bir çelme takıp hayata geri dönen Süleyman Bilgiç ise uyutulduğu 11 gün boyunca rüyalar gördüğünü kaydederek, "Bunların çoğunda beyin ameliyatı oluyordum. Kafama dikişler atılıyordu. Kendime geldiğimde anladım ki, ameliyat edilmeden iyileşmişim" dedi. Bilgiç, inanılmaz kurtuluşunun ardından kendisini tedavi eden doktorlarına minnet duyduğunu söyledi.