Estetik sektörünün ünlü markaları Teknomedikal ve Juventa, Adana'da 'Medikal Estetik Alanında Son Trendler' konulu eğitim programı düzenledi.

Adana Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek eğitime 11 ilden 98 estetik uzmanı katıldı. Katılımcılara estetik alanında son gelişmeler, ürünler ve uygulama metotları hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Seminer öncesinde bilgi veren Teknomedikal Genel Müdürü Barış Avcı, geçen yıl 6 ilde başlattıkları eğitim çalışmalarını bu yıl da Adana ile birlikte İstanbul, İzmir, Ankara, Sivas ve Samsun’da gerçekleştireceklerini belirtti. Adana merkezli firma olduklarını aktaran Avcı, İstanbul’a ofis açtıklarını ve gelişerek büyüyeceklerini ifade etti. Eğitim seminerleri için sektörün önemli isimlerinden Juventa ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Avcı, sektörde iş yapanların ve uzman olduğunu ifade edenlerin bir hekim kadar bilgi sahibi olması gerektiğini belirtti. Sektörün büyüdüğünü ancak bu büyümenin bilinçlenmeyi beraberinde getirmediğini aktaran Avcı, aksine sektöre donanımsız uzman girişinin arttığını söyledi. Kadınları bu konuda uyarın Avcı, “Konusunda uzman olmayın kişilere baş vurarak güzelleşeceğim derken sağlığınızdan olmayın. Donanımsız kişilerin küçük yanlışlıklarının onarılamaz yaralara neden olduğunu görüyoruz. Evet güzel görünmek önemli ama sağlık hepsinden önemli.” dedi.

Daha sonra konuşan Juventa Genel Müdürü ve Eğitmen Pelin Balı, estetik ameliyatların son çare olduğunu belirterek, daha öncesinde koruma ve tedaviye yönelik birçok yöntemin bulunduğunu vurguladı. Türkiye genelinde özellikle son yıllarda bilimin, gençleşme konusunda önemli gelişmeleri insanların kullanımına sunduğunu aktaran Balı, önemli görevler düşen estetisyenlerin gelişmeleri yakından takip ederek müşterilerini doğru yönlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca bakım konusunda önemli araştırmalar sonucu üretilen cihazlar ve ürünlerle ilgili bilgiler sunularak tavsiye edilen tedavi yöntemleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.