İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi tarafından “Sağlıkta Eğitim Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile çok sayıda Müdürlük personeli katıldı.

Uzm. Dr. Derya KETEN'in slaytlı sunum eşliğinde anlattığı toplantıda, sıcakların artmasıyla birlikte yenilen, içilen gıdaların temizliğine dikkat edilmesi, bol sıvı tüketilmesi ve doktor tarafından önerilmedikçe ilaç alınmaması yönünde uyarıda bulunurken, özellikle mikroplu yiyeceklerden bulaşan mide ve bağırsak enfeksiyonlarına  karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Dr. KETEN, daha çok çocuklarda görülen, ateş ve karın ağrısıyla başlayan mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Etkisini daha çok mevsim geçişlerinde gösteren, parazitlerin, bakterilerin, virüslerin, zehirli veya bozuk gıdaların ve sindirim sistemi alerjilerinin neden olduğu mide ve bağırsak enfeksiyonlarını önlemek için, yiyecek-içecek temizliğine ve yiyeceklerin tazeliğine önem verilmesi gerektiğini ifade eden KETEN, “Yenilen, içilen gıdaların temizliğine önem verilmeli, bol sıvı ve ayran tüketmeye özen gösterilmeli ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç alınmamalı ve en önemlisi de sık sık ellerin yıkanması gerekmektedir.” dedi.  

Toplantıda ayrıca Kırım ”“ Kongo Kanamalı Ateşi (KKHA) ve Hepatit A hastalıkları hakkında önemli bilgiler verildi.