Prof. Dr. Canan Karatay, meyvelerin lifiyle yenilmesi gerektiğini söyledi ve meyve suyundan uzak durulmasını tavsiye etti.

Karatay'ın “2-3 portakal veya 4-5 mandalina sıkılıp suyu içildiğinde glisemik yükü arttığı ve liflerinden arındırıldığı için hızla kana karışıp kan şekerini ve ensülini aniden yükseltir. 2-3 saat sonra da aniden düşmesine sebep olur, işte bu durum sağlıksızdır” sözlerini uzmanlar değerlendirdi.

”˜FAYDALI' DİYEN DE VAR, ”˜ZARARLI' DİYEN DE

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak:

”˜Yağlanma ve kilo yapar'

Meyve suyu tükettiğinizde posayı, lifli kısmı çöpe atıyorsunuz. Meyvenin kendisini, özellikle kabuğuyla tüketmek kana geçiş hızını yavaşlatır. Böylece kan şekerindeki hızlı yükselmeye engel olursunuz. Kontrolsüz meyve tüketimi, vücutta ensülini uyararak yağlanmaya, kiloya yol açar.

Beslenme Uzmanı Ender Saraç:

”˜Her gün 1 bardak içerim'

Her gün 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu içerim. Cilde, damara, kansere karşı çok faydası var. Şeker eklenmiş ve posasız meyve suları fazla içilirse ve aynı gün içinde alınan şeker ve karbonhidrata dikkate edilmezse zararlı olabilir. Eğer hareketliyseniz posalı meyve suyu tüketmenizde sakınca yoktur.

Kaynak: Habertürk