Mardin Midyat’ta bulunan yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu, ilçenin merkezinde bulunan eski devlet hastanesinin ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması için basın açıklamasında bulundu.

Aralarında birçok sendika ve oda temsilcilerinin bulunduğu Midyat Eğitim ve Sağlık Platformu üyeleri, yaptığı basın açıklaması için eski devlet hastanesi bahçesinde bir araya geldi. Eğitim ve Sağlık Platformu adına açıklamada bulunan Rıfat Direkçi, "Bilindiği gibi eski Midyat devlet hastanesinin ağız ve diş sağlığı merkezi olarak düzenlenmesi için Midyat halkının da talebi ile Midyat’taki STK’lar olarak binlerce imza toplayıp basın açıklamasında bulunmuştuk. Bu taleplerimizi yazılı olarak da Sağlık Bakanlığına bildirdik. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 13.04.2015 tarihli Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne Ulaşan tahsis konulu yazıda daha önce Adalet Bakanlığına şartlı tahsisi yapılan eski midyat devlet hastanesinin yeri ile ilgili tahsisinin ‘iptal’ edildiği bildirilmiştir." dedi.

Direkçi, bu kararın bütün Midyat halkı ve STK’lar tarafından sevinçle karşılandığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Verilen karar yerinde ve doğru bir karardır. Eski Midyat devlet hastanesinin bulunduğu civarda birinci basamak sağlık hizmeti verebilecek başka bir alan bulunmamaktadır. Midyat konum itibarı ile merkezi durumda olan bir ilçedir. Bu nedenle eski devlet hastanesinin yerine ağız ve diş sağlığı merkezinin kurulması durumunda başta Midyat olmak üzere Nusaybin, Dargeçit, Ömerli, Gerçüş, Savur, İdil ve Güçlükonak ilçelerine hizmet vereceği aşikârdır. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bu karara bağlı kalınması, Sağlık Bakanlığı teknik ekiplerinin verecekleri karar neticesinde, içinde ağız ve diş sağlığı merkezi başta olmak üzere sağlık ile ilgili ihtiyaç duyulan başka birimlerin de olacağı bir sağlık kampüsünün kurulması için ilgili tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konuda sorumlu ve duyarlı davranan Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Açıklamaya destek veren STK’lar şöyle: Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Özgür Eğitim Sen, Diyanet Sen, BASK Mardin İl Temsilciliği, Midyat Seyitler Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, MİDER, Kızılay Şubesi, Midyat Der, Diyanet Vakfı,Muhtarlar Derneği, Anadolu Eğitim Sen, Umutla Yaşam Derneği, Engelliler Derneği, Şemikan Der, Ekoloji Derneği, Tırabdin Süryani Kültür Derneği, Süryani Dernekler Federasyonu, Yolbaşı Derneği, Barıştepe Derneği, Yüksekokul Derneği, Midyat İHL Derneği, Migiad, Süryani Gençlik Derneği, Süryani Kadim Merkezi, Bağımsız Diyanet Sen ve Elin Der.