Muğla Valisi Amir Çiçek, aile hekimlerinin hasta ile sürekli diyalog halinde olması gerektiğini söyledi.

Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptığı açıklamada aile hekimliği sistemi ile Türkiye'de önemli bir sorunun üstüne gidildiğini belirten Vali Çiçek, "Doktorun hasta ile daha yakından ilgilenmesi, hastayı iyi tanıması gerekiyor. aile hekimliği sisteminde hastayla doktoru sürekli buluşturma mantığı var. Aile hekimi hastası ile sürekli diyalog halinde olmalı. Aile hekimi ile hastası arasında erişimsizlik veya iletişimsizlik olamaz. Hasta doktor arasındaki ilişkinin en iyi şekilde olmasını istiyoruz." dedi.

Çiçek, çalışmaların insan odaklı hizmet anlayışı ile sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması için çaba sarf etmeliyiz. Muğla'da aile hekimlerinin iyi niyetle ve üstlerindeki sorumluluğu bilerek, özveriyle çalıştığına inanıyorum. İlimizde aile hekimi olarak hizmet veren 258 doktorumuz sağlıktaki en önemli basamak olan koruyucu sağlık hizmeti ile hastalarını tedavi ediyor. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun var olması için bu hizmetler çok önemli." diye konuştu.

Muğla'da derneklerinin 2011 yılında kurulduğunu söyleyen Ahmet İpek ise il genelinde hizmet veren 258 aile hekiminin 198'inin derneğe üye olduğunu kaydetti. Aile hekimliğinin birinci basamak disiplini olarak kabul edildiğini vurgulayan İpek, "Üyelerimiz arasında dayanışma ve sosyalleşmeyi sağlama, özlük hakları hakkında bilgilendirme, mesleki anlamda bilgilerinin yenilenmesi amacıyla eğitim gibi faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Aile Hekimliği Sistemi'ni daha verimli hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Birinci basamağın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.