Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM)’nde, kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulanmasına başlandı.

Nevşehir ADSM Başhekimi Dt. Murat Alp, ilk kez implant tedavisini uygulamaya başlandıklarını belirterek, implantın diş çekimi kadar kolay bir tedavi şekli olduğunun altını çizdi. Başhekim Dt. Alp, özel kuruluşlara göre daha ekonomik ve daha steril bir ortamda uygulamaya başladıklarını belirterek, implantların yaygın olarak dokulara uygun, son derece dayanıklı ve ileri teknoloji ürünü titanyumlardan yapıldığını kaydetti.

İmplant tedavisinin üç ile altı ay sürede ve dört beş seansta yapıldığını ifade eden Başhekim Alp, implant tedavi yönteminin, tek diş eksikliğinde ve total dişsizlik vakalarında yaygın kullanılan bir tedavi sistemi olduğunu vurguladı. Özellikle genç hastalar tarafından tek diş eksikliğinde, yandaki dişlere zarar vermediği için implant tedavisinin tercih edildiğini anlatan Alp şöyle konuştu: "Total dişsizlik vakaları ise birden fazla implantın çene kemiğine uygulanması ile birlikte hareketli protezlerin implantla sabitlenmesi işlemidir. Total dişsizlik vakalarında hastalar gündelik fonksiyonlarını rahatlıkla yapabilmekte, çiğneme ve konuşmayla birlikte estetik görünümünü de geri kazanmış olmaktadırlar. Ayrıca hareketli protez kullanan hastaların protezin ağızda durmaması, konuşmada zorlanma, yemek yeme esnasında protezin düşmesi gibi rahatsızlıkları varken implant tedavisi ile bu gibi rahatsızlıkların önüne de geçilmektedir. Hastalarda implantları yerleştirecek kemik yapısının bulunması ve yaraların iyileşmesini engelleyecek sistemik bir hastalığın olmaması durumunda, istenildiği kadar implant kullanılabilecek ve tedaviden sonra diş sağlığı ve başarılı bir diş tedavisi için en önemli etken, ağız ve diş temizliğine verilecek önemdir. Sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Doğru ağız bakımı ve düzenli diş kontrolleri, implantların uzun vadeli başarısında kritik önem arz etmektedir. İmplant tedavisinden sonra ağız içine takılan yabancı maddelere, kendi dişlerinizden daha fazla önem vermeniz gerekir. İmplantlar, temizliği kolay olan ve fazla zaman almayan özelliğe sahiptir. Vatandaşlarımızın implant tedavisinden faydalanabilmesi için ilk olarak kurumumuza gelerek diş hekimlerimize muayene olmaları gerekmektedir. Diş hekimimize muayene olan hastamız konsültasyon sonucunda uygun görülmesi halinde hasta ve hekimimiz ortak bir randevu oluşturarak implant operasyonuna başlanmaktadır.”

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Muhammet Çömçe de, Nevşehir ADSM’de verilen hizmetin önemine vurgu yaparak, “On yıl önce sadece çekim ve dolgu tedavisi sunabilen diş merkezlerimizde artık hastalarımıza implant ve her türlü ağız ve diş sağlığı hizmeti sunabilmenin gururunu yaşamaktayız. İmplant geleneksel kaplama, köprü damak protezi gibi diğer tedavi yöntemlerine oranla çok daha sağlam, rahat ve güvenli olması ve herhangi bir yerden destek almaya ihtiyacı olmadığı için diğer dişlere hiçbir zarar vermemesi açısından önemli diş tedavi yöntemleri arasında yer alıyor" dedi.