SAĞLIK ORDUSUNA TAZE KAN
 
Kahramanmaraş kent merkezinde 2008 yılında yeniden faaliyet göstermeye başlayan ve alanında bölgenin en büyük okullarından biri olan Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, sağlık ordusuna uzun yıllar hizmet edecek yeni neferleri mezun etti.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Mehmet Akarsu yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti:
“Bu yıl ikinci mezunlarını veren Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin bu özel ve anlamlı gününde davetimize icabet edip sevincimize ortak olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 2008 yılında Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümleriyle eğitim hayatına ”˜merhaba' demiş ve ilk mezunlarını da geçtiğimiz yıl vermişti. Bugün bu bölümlere radyoloji ve anesteziyi de ekleyerek, 4 bölümde 20 şube ve 560 öğrencisiyle bölgenin en büyük sağlık meslek liselerinden birisi durumundadır.
Okulun binası KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın M. Hanefi Öksüz tarafından annesi Nezihe Öksüz adına yaptırılmıştır. Okulumuza adını veren Nezihe Öksüz, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Valimiz sayın Şükrü Kocatepe'nin de katılımıyla öğrencilerimize karne dağıtmış, fakat bundan yaklaşık 1 hafta sonra da Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. Bu vesileyle kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Son yıllarda sağlık alanına yapılan ciddi yatırımlar ve insan sağlığına verilen önemin artması sektörde yetişmiş eleman ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Bu durum, sağlık meslek liselerine olan ilgiyi artırmıştır.”
 
SML, ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK HEDEFİ HALİNE GELDİ
 
“Öyle ki, geçen yıl mezun ettiğimiz öğrencilerimizin büyük çoğunluğu bugün kamu ve özel sektörde mesleklerini icra etmektedir. Okulumuz mezunlarının bu istihdam avantajı, SBS'ye giren 8.sınıf öğrencilerinin en büyük hedefini sağlık meslek liseleri haline getirmiştir.  
Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler. Günlerce bugünün hazırlığını yaptınız. Bugün sizin için çok farklı ve özel bir anlam taşıyor. 14 Haziran itibariyle hayatınızda bir dönem kapanıyor, yepyeni, umut dolu bir dönem açılıyor. Buradan mezun olurken iyi-kötü hatıralarla ayrılıyorsunuz. Ancak şunu tüm samimiyetimle itiraf etmeliyim ki, buradaki tüm öğretmenleriniz sizin en güzel şekilde yetişmeniz için çalıştı, üzerinize titredi. Belki ileriki yaşlarda bunu daha iyi anlayacaksınız. Öğretmen, anne-baba gibidir. Bazen kızar, bazen darılır ama, hep sizin iyiliğinizi düşünür. Çünkü sizler nadide birer çiçeksiniz. Sararıp-solmanıza, bir tek yaprağınızın dahi koparılmasına gönlümüz asla razı olmaz. 
Hayatınızın en güzel ve en önemli çağını bu okulda geçirdiniz. Bir meslek edinme, bilgi dağarcığınıza bir şeyler katmanın ötesinde bir ömür sürecek arkadaşlıklar edindiniz bu sıralarda. Umarım burada kurduğunuz güzel arkadaşlıklar daim olur, hep birbirinizi arar, sorar; bir arkadaşınızın ayağına diken battığında yanında ilk siz olursunuz. Birbirinize karşı daima vefalı olun. Asla “vefasız” damgası yemeyin. Hep ilk arayan, soran siz olun.
Yolunuz açık ve aydınlık olsun. İnşallah hayat boyu mutlu olursunuz. Sizlere iki dünya saadeti diliyorum. Sözlerime son verirken, bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
 
SAĞLIKÇI VEKİLLER, MEZUNLARIN COŞKUSUNA ORTAK OLDU
Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ile sağlık teşkilatına uzun yıllar hizmet eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Dt. Sıtkı Güvenç ve Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu'nun birer konuşma yaparak öğrencilere başarılar dilemelerinin ardından mezun öğrenciler adına Songül Solak bir konuşma yaparak şunları ifade etti:
 
“ALDIĞIMIZ EĞİTİME VE KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”
“Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Okulumuz Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri adına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu sene mezun olan arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu günlerde, beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir dönem yaşıyoruz. Bir taraftan mezuniyet heyecanını yaşarken, öbür taraftan öğretmenlerimizden, arkadaşlarımızdan ve okulumuzdan ayrılmanın burukluğunu yaşıyoruz. Hayatımızın bu sayfasını güzel anılarla kapatıp, diğer sayfasını yeni beklenti ve umutlarla açıyoruz.”

“BU OKULDA OKUMANIN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”

“Bir sağlık meslek lisesi öğrencisi olarak bu okulda okumanın çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü okulumuz gerek idari ve öğretmen kadrosu olarak gerek fizik yapısı itibariyle ve gerekse de eğitim araç gereç ve materyalleri açısından zengin bir birikim ve donanıma sahip. Küçücük birer çocuk olarak geldiğimiz bu okuldan hemşire, Acil Tıp Teknisyeni olarak mezun oluyoruz. Mesleğimiz; sevgisiyle, şefkatle, sabırla yapılması gereken kutsal ve onurlu bir meslektir. Aynı zamanda özveri ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. İnsan sağlığı söz konusu olunca yapılacak en küçük bir hatanın bile telafisi imkansız ağır bedelleri olabileceğinin farkındayız. Amacımız; birey, aile ve toplumun sağlığını korumak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktır. Bizler bu biliçle; mesleğimizi icra ederken insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeyeceğimize; tüm insanlara derin sevgi, hoşgörü ve adaletle hizmet edeceğimize, ”˜'halka hizmet hakka hizmettir'' şiarından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimize sizlerin ve Yüce Allahın huzurunda söz veriyoruz. Değerli Konuklar, Sevgili Arkadaşlarım; başlangıçlar çoğu zaman  güzel olur, vedalar da zor... Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılıklarsa acı. Bugün nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz, Ancak okulumuz, hayatımızın sonuna kadar gönlümüzün en nadide köşesindeki yerini hep muhafaza edecektir.”

“BİZLERİ YETİŞTİRENLERDEN HELALLİK DİLİYORUZ”

“Bizlerin yetişmesinde çok büyük emekleri olan, iyi bir insan ve iyi bir sağlıkçı olarak yetişmemiz için elinden gelen gayreti gösteren, bizleri bu mesleğe en güzel şekilde hazırlayan başta okul müdürümüz Mehmet Akarsu olmak üzere değerli öğretmenlerimize tüm  arkadaşlarım adına teşekkür ediyor hepsinden helallik diliyorum. Ayrıca bizlerin eğitiminde çok önemli rol oynayan Sağlık Müdürlüğü, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve bağlı birimleri ile Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi başta olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren resmi ve özel hastanelerimizin değerli yönetici ve çalışanlarına tüm arkadaşlarım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Yine hiçbir zaman bizlerden desteğini esirgemeyen ve yanımızda olduklarını daima hissettiren, okumamız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ailelerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizler aldığımız eğitim neticesinde çok önemli ve çok değerli bilgi ve beceriler kazandık. Kendimizi ülkemizin sağlık ordusuna katılmak için hazır hissediyoruz. İnsanımızın derdine derman olmak, yaralarını sarmak ve acılarını dindirmek için sabırsızlanıyoruz. Aldığımız eğitime ve kendimize güveniyoruz. Lütfen sizler de bize güvenin.

“BİZLERİN DE GİTME ZAMANI GELDİ”

“İngiliz yazar Şekspir'in meşhur bir sözü vardır: “Dünya bir oyun sahnesi sırası gelen çıkar, oynar ve gider.” Bizlerin de gitme zamanımız geldi. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, bu gurur gününü bize yaşatan değerli öğretmenlerime, fedakar ailelerimize, ülkemize önemli katkı sağlayacaklarına tüm kalbimle inandığım arkadaşlarıma ve bugün yanımızda olan siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Okul birincisi Songül Solak konuşmasını tamamladıktan sonra okulun Yaş Kütüğü'ne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

BAYRAK VE FLAMA DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Eğitimde devamlılığı sembolize eden bayrak-flama devir teslim töreninde ise; Milletimizin en kutsal değerlerinden birisi olan şanlı bayrağımızı 12.sınıf öğrencileri, 11.sınıf öğrencilerine teslim etti. Bayrak teslimi için sahneye çıkan 12.sınıf öğrencisi Ayşe Dağ, bayrağı teslim almak için 11.sınıf öğrencisi Ahmet Satılmış, Flama teslimi için de 12.sınıf öğrencisi Muhammet Andız, okul flamasını teslim almak için 11.sınıf öğrencisi  Tuğba Balıkçı, izleyenlerden alkış aldı. Daha sonra mezun öğrenciler, okul öğretmenlerinden Mustafa Köse yönetiminde Meslek Andı'nı Okudu.

EMEKLİYE AYRILAN HOCAYA SEVGİ GÖSTERİSİ

Öğretmen olarak uzun yıllar hizmet ederek sayısız öğrenci yetiştiren okulun değerli meslek öğretmenlerinden Süleyman Yanık'ın sağlık sebeplerinden dolayı emekliliğini istediği anons edilerek kendisi sahneye çağrıldı. Öğrencilerin sloganlarla sevgi tezahüratında bulunduğu Yanık'a okula yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edilerek Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan tarafından tablo hediye edildi.

Okul Birincisi Songül Solak'a Vali Kocatepe tarafından plaket ve ödül takdiminin ardından ise sembolik diploma dağıtımı yapılarak topluca hatıra fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu ve Dt. Sıtkı Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Hafize Öksüz, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile çok sayıda davetli, öğrenci velisi ve mezun yakınlarının izlediği tören, kokteyl ile son buldu.