Mersin'de yaşayan Halit ve Fatma Balıcak çiftinin ilk çocukları Ali, doğduktan yaklaşık 15 gün sonra düzenli nefes alamadığı için morarmaya başladı. Ailesinin özel bir tıp merkezine götürdüğü Ali, kalbinde ''üfürüm'' olduğu tespit edilince önce Mersin Üniversitesi'ne ardından Ankara'ya sevk edildi.

Ankara'da yaklaşık 55 gün yoğun bakımda solunum cihazına bağlı kalan Ali, memleketine döndü. Mersin'de tedavisini sürdüren Ali, yeniden sağlık sorunu yaşadığı için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Çocuk kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından ameliyata alınan Ali'nin kalbinin bir tarafında gelişme geriliği tespit edildi. İşlevini tam yerine getiremeyen Ali'nin kalbinde, odacıklar arasında kan dolaşımını sağlamak için delik açıldı. 10 yaşına kadar kalbinden 3 kez ameliyat edilen Ali, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, AA muhabirine, Ali'nin hastanelerine getirildiğinde durumunun ciddi olduğunu belirterek, hastayı acil ameliyata aldıklarını anlattı.

Poyrazoğlu, bir tarafı gelişmediği için kalp çalışırken odacıklar arasına delik açıp, kan dolaşımını sağladıklarını aktaran Poyrazoğlu, "Sağ ve sol sistemler birbirine karışsın diye kalbe delik açtık. Biz bu ameliyatı yaptığımızda Ali 1 yaşındaydı. Ali, bu ameliyattan fayda gördü. Açtığımız deliği iki yıl sonra genişletmek için başka operasyon yaptık. Onun da faydasını gördük. Nihai operasyonun ilk aşamasını 10-15 gün önce gerçekleştirdik" diye konuştu.

Üniversitelerinin, kalp cerrahisi alanında Türkiye'deki sayılı kliniklerden olduğunu belirten Poyrazoğlu, "Uyguladığımız yöntem, yeni girişim olarak uluslararası bilimsel bir dergide yayımlandı. Makaleyi hem yazıp hem yöntemi yapan olarak sayılı kişilerdeniz" dedi.

Poyrazoğlu, Ali'nin kısmen sağlığına kavuştuğunu, bundan sonra daha rahat hareket edebileceğini sözlerine ekledi.

- "Çocuğumuz öldü derken hayata tutundu"

Anne Fatma Balıcak ise oğlunun rahatsızlığında zor günler geçirdiklerini, Ali'yi okula bebek arabası ile götürüp, getirdiğini söyledi.

Oğlunun, ameliyattan sonra bazı işlerini tek başına yapmaya başladığını anlatan Balıcak, "Oğlum yürüyor, rahat konuşabiliyor ve nefes alabiliyor. Daha önce 2-3 merdiven çıkamazdı. Şükürler olsun iyileşti. Çocuğumun sağlığına kavuşmasında katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Doktorumuzdan ve hastaneden çok memnunuz. Allah razı olsun" diye konuştu.

Baba Halit Balıcak da çok mutlu olduklarını belirterek, "Çocuğumuz öldü derken hayata tutundu. Sağlık durumu iyi" ifadesini kullandı.

Konuşurken duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Ali Balıcak da ameliyattan sonra rahat hareket edebildiğine sevindiğini söyledi.