Beyin felcinin izleri geçmeden anne olmaya karar veren İzmirli Öğretmen Neslihan Banu Demirel, annelik duygusunu yaşamak için hayatını riske attı. Beyin Cerrahı doktorunun, "Hamile kalırsan ölürsün" uyarısına rağmen gebe kalan Banu Öğretmen, "Özel bir teknikle doğum yaptım. Yavrumu kucağıma aldığımda yaşadığım tüm çileleri unuttum. Annelik muhteşem bir duygu" dedi.
İzmir Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Biyoloji Öğretmeliği yapan 38 yaşındaki ve bir çocuk annesi Neslihan Banu Demirel, 2006 yılında talihsiz bir olay yaşadı. Beyin kanaması geçiren Demirel’in yapılan tüm müdahalelere rağmen vücudunun sol tarafı felçli kaldı. Neslihan öğretmen, tüm olumsuzluklara rağmen hayata tekrar tutundu.
HAMİLE KALIRSAN ÖLÜRSÜN
Bayraklı’daki Tolga Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gördüğü tedavi sayesinde yeniden yürümeye başlayan Banu Öğretmen, yaşadığı talihsiz olaydan 4 yıl sonra 2010 yılında anne olmaya karar verdi. Ancak beyin cerrahı doktoru, "Hamile kalırsan ölebilirsin. Doğum sırasında beyne baskı olabilir" uyarısında bulundu. Banu öğretmen, annelik uğruna ölümü göze aldı. 2011 yılı Mart ayındaki doğumunda beyninin zarar görmemesi için özel teknikler öğrendi. kendi canı pahasına hamile kalan Banu Öğretmen, 10 Mart tarihinde özel bir hastanede yaptığı doğumla yavrusu Dorukhan’ı kucağına aldı.
OĞLUM YAŞADIĞIM TÜM ACILARI UNUTTURDU
Unutamadığı o anı anlatan Banu Öğretmen, "Doğum sırasında lokal anestezi yapıldı. İğneyi yapınca sol bacağımı hissetmeyeceğim söylendi. Uyandığımda oğlum kucağımdaydı. Çok mutluydum. O bana yaşadığım tüm acıları, zorlukları unutturuyor. Onunla hayata bağlanıyorum. Annelik her kadının tatması gereken muhteşem bir duygu" diyor. Şuan 5 yaşında Dorukhan ile birlikte Banu Öğretmen, Tolga Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki fizik tedavi çalışmaları sayesinde hem oğlunun hem kendinin ihtiyaçlarını artık tek başına karşılayabiliyor. Tedavi gördüğü merkezde fizyoterapisti olan eski öğrencisi Fizyoterapist Emrah Boztaş sayesinde ilerleme kat ettiğini söyleyen Banu Öğretmen, ‘’Beni tanıyan biriyle karşılaşmam benim için çok büyük bir avantaj oldu" dedi.
HASTALARIMIZDAKİ GELİŞİM BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Tolga Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Burak Çubuk da, merkezlerinde tedavi gören hastalarındaki gelişmelerin kendilerini yüzünü güldürdüğünü söyledi. Merkeze geldikten sonra aldığı tedavi sayesinde hayatını tek başına idame ettirmeye başlayan Banu öğretmende ki gelişimin de kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Çubuk, "Banu öğretmenimiz gibi bir çok yetişkin, çocuk ve bebek hastalarımız merkezimizde tedavi görerek hayata tutunuyorlar. Bizim için en büyük mutluluk ise onların yüzündeki gülücükler ve tabii ki de dualarıdır" şeklinde konuştu.