Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Samsun Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün düzenlemiş olduğu 'I. Disiplinlerarası Dünden Bugüne Kadın ve Beslenme Sempozyumu' OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk sunumunu Prof. Dr. Fazlı Arabacı yaptı. Sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu yaptı. Özenoğlu konuşmasında, “Sempozyumun amacı geçmişten günümüze ülkemizde kadına bakış açısı yanında, kadınların özellikleri, rolleri ve sorunlarını bütüncül bir bakış açısıyla ve farklı disiplinlerdeki araştırmacıların bilgi ve deneyimleri ışığında sizlerle paylaşmak. OMÜ Samsun Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak ülkemizde kadın ve beslenme odaklı ilk bilimsel etkinlik olan 'I. Disiplinler Arası Dünden Bugüne Kadın ve Beslenme Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Samsun Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç ise konuşmasında Beslenme ve Diyetetik alanının birçok disiplinin etkileşimiyle oluşmuş bir bilim dalı olduğuna dikkat çekti. “Bu disiplinler arasında Sosyoloji, Fizyoloji, Genetik, Tıbbi Biyoloji, Anatomi, Besin Teknolojisi, Sanat ve Spor bilimleri gibi pek çok disiplin var. Bizim okulumuz Beslenme ve Diyetetik Bölümü bu bilimlerin ışığı altında kadın odaklı ilk bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapıyor." diyen Kılıç, "Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır ve kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır." diyerek sözlerini noktaladı.

Sempozyumun açılış oturumuna Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, Samsun Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Konuyla ilgili ülkemizde yapılan ilk bilimsel etkinlik olan sempozyum, Salı günü sona erecek.