Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, çocuklarda endoskopik (kapalı) ameliyatlardaki yeniliklerin ve gelişmelerin irdelendiği uluslararası bir sempozyum gerçekleştirdi.
OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Tander’in başkanlığında bir otelde yapılan sempozyuma İspanya’dan Prof. Dr. Manuel Lopes, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Doğruyol, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aydın Yağmurlu, Eskişehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Baran Tokar, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülce Hakgüder, ve İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem Durmaz sunum gerçekleştirdiler.
Sempozyum hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Tander, “20 yıldır yapılan çocuklardaki kapalı ameliyatların en son tekniklerle değerlendirildiği sempozyumun bu yıl 5.sini Samsun’da yapıyoruz. Sempozyumda çocuklardaki kapalı ameliyat gelişmelerini ülkemizden ve yurt dışından gelen yetkin profesörlerin sunumlarıyla değerlendireceğiz. Sunumlarda ameliyatlarda kullanılan teknikler de masaya yatırılacak” dedi.
Ayrıca sempozyum, internet üzerinden yapılan canlı yayın ile dünyanın her yerine aktarıldı.