Skolyoz(omurga eğriliği) olan hastalar Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde şifa buluyor.
Skolyozun genellikle çocuklarda görülen bir hastalık olduğunu ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Kılıç, omurga eğriliği olan hastaların OMÜ Tıp Fakültesi’nde rahatlıkla tedavi edildiğini söyledi. Skolyoz cerrahisinde modern tekniklerin kullanıldığını belirten Kılıç, nöromonitörizasyon uygulamasıyla felç riskini yüzde sıfıra kadar indirdiklerini söyledi.
Kılıç: "Bazı hastalarda cerrahi tedavi gerektirmektedir"
Skolyozun özellikle kız çocuklarda daha sık görülen bir durum olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mesut Kılıç, "Skolyoz hastalığı özellikle çocuklarda ve gençlerde gerek kozmetik gerekse fonksiyonel açıdan şikayetlere sebep oluyor. Tedavide çoğunlukla cerrahi dışı yöntemler uygulanır. Korse, egzersiz gibi. Fakat bazı hastalarda cerrahi tedavi gerektirmektedir. Cerrahide günümüzde modern teknikler kullanılmaktadır. Halk arasında platin diye bilinen uygulamalarla düzeltme sağlanmaktadır. Ayrıca son dönemlerde teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan nöromonitörizasyon dediğimiz bir sistem uygulanıyor. Hasta uyutularak bilgisayara bağlanıyor. Ameliyat sırasında bir felç durumu var mı yok mu? Sinir yapılarında bir zedelenme var mı yok mu bunu bize bildiriyor. Halk arasında bu tür ameliyatlarda ’felç olursunuz’ korkusunu biz çok duyuyoruz. Fakat bu uygulama ile felç riskini yüzde sıfıra yakın indiriyoruz" dedi.
Yavuz: "Artık dayanamıyordum"
Skolyoz ameliyatı olan Sedef Yavuz(17), "Omurgam yavaş yavaş sağ tarafa doğru dönmeye başlamıştı. Ağrılarım oluyordu. Artık dayanamıyordum. Oturduğumda ve yürüdüğümde bunalmaya başlamıştım. Tedavimin nerede yapılabileceğini araştırdım ve OMÜ’de bu tedavinin yapıldığını öğrendim. Doktorumla konuştuk ve ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyata gülerek girdim. Ameliyattan sonra biraz ağrılarım oldu ama şimdi çok iyiyim" diye konuştu.