Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Menekşe Akbulut, beş yıldır çektiği omurga eğriliği rahatsızlığından gerçekleştirilen ameliyatla kurtuldu.
Beyşehir’de üniversite sınavlarına hazırlanan Menekşe Akbulut, beş yıl önce koyulan omurga eğriliği teşhisi nedeniyle korse takmaya ve egzersiz tedavisine başladı. Gün geçtikçe rahatsızlığı daha da ilerleyen Akbulut’a ameliyat olması gerektiği belirtildi. Başvurduğu hastanelerde riskli bulunarak ameliyat edilemeyen üzerine Akbulut ve ailesi Özel Konya Hospital’a başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından genç kız, yaklaşık 1,5 ay önce yapılan başarılı bir ameliyatla omurgasındaki eğrilik düzeltilerek yeniden sağlığına kavuştu.
Baba Muammer Akbulut, daha önce gittikleri özel bir hastaneden kendilerine çok riskli olduğu gerekçesiyle ameliyatın çözüm olmadığını söylediklerini belirterek, "Ameliyatı yaparsak ’Gözlerinde şaşılık olur ya da felç olabilir’ dediler. Biz de korktuk. Araştırıp sorduktan sonra Özel Konya Hospital’e gelerek Tunç Cevat Öğün’e başvurduk. Tunç hoca, ameliyatı yapmayı kabul etti. Kızım ameliyat olduktan sonra 1,5 gün yoğun bakımda yattı. Tunç hoca bizi beş gün sonra taburcu etti. Allah’a hamdolsun kızım sağlığına kavuştu" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren ortopedi ekibi adına konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün de, hastanın uzun süredir sırtta eğrilik bulunması nedeniyle çeşitli hastanelere başvurduklarını ancak yüksek riskli bulunduğu için gidilen merkezlerde ameliyatın yapılmadığını belirterek, "Hastamız daha sonra bize geldi. Gerekli tetkiklerini ve muayenesini yaptıktan sonra hastaya ameliyat olmasını önerdik. Gerekli hazırlık yapıldıktan sonra skolyoz ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında tam bir düzelme sağlandı. Ameliyattan sonra bir problem olmadan hastamızı sağlıklı bir şekilde yürüttük. Egzersiz ve fizik tedavi uygulaması yapıldıktan sonra hastanemizden beşinci günün sonunda şifa ile taburcu ettik” diye konuştu.