Yalova’da yaşayan 63 yaşındaki Mualla Büyükkabarışı birçok hastalığı olmasına, onlarca ilaç kullanmasına rağmen hasta olduğunu bir türlü Adli Tıp Kurumu’na ve Devlet Hastaneleri’ne ispatlayamıyor.

2,5 sene önce sağlık sorunları nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan ve malulen emeklilik başvurusu yapan Mualla Büyükkabarışı kalp, boyun, hiper tansiyon, KOAH, reflü, Parkinson hastalıklarıyla ilgili çeşitli ilaçlar ve tedavi yöntemleri kullanmasına rağmen devlet kurumlarından kendisiyle ilgili hastalık raporu alamadığını dile getirdi. Parkinson rahatsızlığının her geçen ilerlediğini söyleyen ve iki senedir Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında mekik dokuduğunu belirten Büyükkabarışı, Adli Tıp Kurumu evrağında Parkinson rahatsızlığının karşısına soru işareti konulmasına ise anlam veremiyor.

Kendisine verilen sağlam raporlarından dolayı hukuk mücadelesi başlatan Mualla Büyükkabarışı, yanında kızından başka kimsenin olmadığını söyleyerek; ‘Arkamda AK Partiden birileri olmadığı için bu durumdayım. Eğer AK Parti’den birileri olsaydı ve adımı AK Parti listelerinden sildirmeseydim şuanda benim işlerim çözülmüştü.” dedi.