Kıral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istatistiklere göre her yıl ülkede yaklaşık 3 bin kişinin sadece böbrek yetmezliği hastalığına yakalandığını belirtti.
     ''Ülkemizde 7 bin kişi organ nakli beklerken hayatını kaybediyor'' diyen Kıral, karaciğer yetmezliği teşhisi konan bir hastanın en fazla bir yıl yaşayabildiğine dikkati çekti. Organ bağışı konusunda vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini aktaran Kıral, şunları kaydetti:
     ''Her an herkese organ gerekli olabilir, tıpkı bir kan ihtiyacı gibi. Onun için daha duyarlı olmak lazım. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra zaten yapacak bir şey kalmıyor. Beyin ölümü teşhisi konulduğu zaman artık kişinin hayata dönme imkanı yok. Onun için organlarını bağışlayıp başkalarının hayatlarını kurtarmakta fayda vardır.''
     Son yıllarda organ bağışının arttığına belirten Kıral, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuya önem verdiğini ve 2012 yılında ülke genelinde 4 bin 127 organ nakli gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Elbistan Devlet Hastanesi'nde 10 adet hemodiyaliz makinesini bulunduğunu anımsatan Kıral, 34 hastanın da diyalize girdiğini kaydetti. Kıral, hastanesi bünyesindeki diyaliz servisinin son yılların en yüksek hasta seviyesine ulaştığını sözlerine ekledi.