Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen, 14 Mayıs 2014 tarihinde, Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) toplantı salonunda, Kahramanmaraş Merkezdeki çeşitli Liselerde görev yapan Rehberlik ve Danışman Öğretmenlere “ Organ ve Doku Bağışı” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Organ ve Doku Nakli Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında ilk olarak ülkemizdeki organ ve doku nakli konusundaki son durumu ve hukuki altyapısını anlatı.

Ülkemizde 55 bin civarında diyalize giren hasta olduğunu ve bunlardan 22 bin hastanın böbrek nakli için beklediğini vurgulayan Dr. Düzkale, 2016 yılında 100 bini aşkın kronik böbrek hastasının olmasının beklendiğini; 1700 civarında karaciğer,250 civarında kalp nakli için bekleyen hasta olduğunu belirtti. Birgün herkesin hastalığı nedeniyle organ bağışına muhtaç olabileceğini ve bu konuda duyarlı olmamız gerektiğini, ayrıca organ bağışının dinimiz tarafından caiz ve sevap olarak telakki edildiğinin altını çizdi.

Organ ve Doku Bağışı ilgili bilgilendirme toplantısı soru ve cevap şeklinde sona erdi.