Ordu’da iç organları ters tarafta olduğu ortaya çıkan bir kişi, safra kesesinden ameliyat oldu.
Ortaokul yıllarında tesadüfen başvurduğu hastanede kalbinin sağ tarafta olduğu tespit edilen Ö.K. yıllar sonra karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle Ordu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine başvurdu. 32 yaşındaki Ö.K.’nın yapılan tetkikleri neticesinde diğer organlarının da doğalın tam tersi şeklinde yerleşik olduğu tespit edildi. Ağrılarının sebebinin safra kesesinde oluşan taştan kaynaklandığını tespit eden doktoru Op. Dr. Selim Akçay hastanın ameliyatına karar verdi.
Safra kesesinin hastada sol tarafta olduğundan dolayı yapılan ameliyatın kendileri için özellik arzettiğini belirten Akçay, “Farklı organ yerleşimi dolayısıyla yaptığımız ameliyatta çok daha dikkatli olmamız ve özen göstermemiz gerekti. Bu şekilde yaptığımız ameliyat belki de ilimizde ilk defa karşılaştığımız bir vaka olma özelliğini gösteriyor. Ekip arkadaşlarımızla birlikte operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi” dedi.
Yaklaşık 6 ay önce şişkinlik şikayeti dolayısıyla Ordu Devlet Hastanesine başvurduğunu belirten Ö.K. ise, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda safra kesesinde 9 mm çapında taş oluştuğunun tespit edildiğini belirtti. 6 ay ilaçla takip yapıldığını, 6 ay sonra kontrole geldiğimde bu taşın daha da büyümüş olduğunun tespit edildiğini ifade eden Ö.K.,”Doktorum ameliyatıma karar verdi. İki gün hastanede yattıktan sonra evime taburcu oldum” diye konuştu.